Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani u Kini

Popularno na sajtu

Nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (Xingjang) Kina sprovodi školski primjer genocida i terorizma. Među mjerama koje sprovode Kinezi su uništavanje i demoliranje na hiljade džamija ili njihovo pretvaranje u štalekafiće i javne ustanove, useljavanje državnog službenika u kuće muslimana, čiji su muškarci odvedeni u koncentracione logore, zabrana i cenzura Kur'ana, borba protiv hidžaba, te mnoge druge mjere.

Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

“Mnoge od najvećih svjetskih modnih marki i trgovaca su uključene u prisilni rad i kršenje ljudskih prava koji se sprovode nad milionima Ujgura u regiji Xingjang na sjeverozapadu Kine”, stoji u saopštenju više od 180 grupa za zaštitu ljudskih prava, prenosi The Guardian.

Na isti problem već godinama ukazuju muslimanski aktivisti iz Istočnog Turkistana, ali problem nije dobio širi medijski prostor.

S obzirom da mnogi svjetski brendovi imaju svoje fabrike u Kini, grupe za zaštitu ljudskih prava su ustanovile da su i ovi brendovi uvučeni u široku kampanju eksploatacije robova muslimana.

“Gotovo cijela [globalna] industrija odjeće je uključena u prisilni rad Ujgura i radne snage turkijskih muslimana”, stoji u pomenutom saopštenju koje je objavljeno 23. jula 2020.

Muslimanski robovi su uključeni u čitav lanac tekstilne industrije, od rada na poljima pamuka i u fabrikama za njegovu preradu, do rada u fabrikama za proizvodnju finalnih proizvoda, tj. odjeće.

Velike su šanse da je odjeća koju nosiš napravljena od strane robova muslimana u Kini. Bojkotujmo kineske proizvode!

Pogledajte i nekoliko fotografija koje prikazuju samo jedan djelić kineskog terorizma protiv muslimana.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz