Mr. Beanov “prelazak” na islam – kako su se židovi poigrali sa muslimanima

Popularno na sajtu

Ne, ovo nije fotografija zabezeknutog Mr. Beana kada je, vjerovatno, preko “islamskih” medija čuo vijest da je “primio” islam

Nakon što je židovski web sajt israellycool.com odlučio poigrati se sa muslimanima (a možda i bez te namjere) i objavio šaljivi članak o navodnom prelasku na islam britanskog komičara poznatog pod nadimkom Mr. Bean, hiljade muslimanskih web sajtova, u prvom redu arapskih, pohrlilo je ka objavljivanju ove vijesti.

Vijest se munjevito širila internetom i postala top tema na mnogim web sajtovima, forumima, kao i na socijalnim mrežama. Senzacionalistički mediji sa islamskim predznakom su se naprosto utrkivali ko će prije prenijeti ovu vijest, a da niko od njih nije ni pokušao da je provjeri, kako nam to Allah naređuje.

“O vjernici, ako vam kakav griješnik donese neku vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se, zbog onoga što ste učinili, pokajete.” (El-Hudžurat, 6)

Zapravo, zašto bi provjeravali vijest koja donosi hiljade posjeta naivnih muslimana.

Kažiprst kao dokaz da je Mr.Bean prešao na islam

Neki mediji sa islamskim predznakom su otišli i dalje, te su kao “dokaz” da je Mr. Bean prešao na islam priložili fotografiju Mr. Beana sa uzdignutim kažiprstom!

Čak ni ispričavanje uredništva pomenutog židovskog portala koji je prvi objavio ovi vijest nije uticalo na muslimanske medije da povuku vijest, ili da se bar izvine svojim posjetiocima zbog lažnih, neprovjerenih tvrdnji.

“Uprkos naslovu i sadržaju posta – u kojem jasno kažem da je ova tvrdnja koještarija – hiljade muslimana širom svijeta je dijelilo, tvitovalo i linkalo naš post, kao dokaz da je Rowan Atkinson prešao na islam”, stoji u članku na pomenutom židovskom sajtu.

Na kraju, zapanjujuće je kako trač-vijesti ovog tipa animiraju pažnju muslimana i postaju top teme na socijalnim mrežama i sajtovima i bivaju pregledavane i po više od 10 000 puta, dok s druge strane, tekstovi o principima islamskog vjerovanja jedva da pročita par stotina osoba.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz