Obavezno pročitati: Nevjerovatna sličnost između Titove i današnje “Islamske zajednice Bosne i Hercegovine”!

Popularno na sajtu

Organizacija koja je u narodu poznata kao “Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini” (IZ) se uveliko sprema da uz pomoć državnog aparata BiH a na zahtjev Amerike i zapadnjačkih država, zatvori sve mesdžide koji nisu pod kontrolom ove organizacije (čitaj: Amerike).

Kao opravdanje pred muslimanima, IZ koristi otrcanu propagandu o jedinstvu muslimana, te kako će ovo zatvaranje doprinijeti jedinstvu muslimana, u što ni sama IZ ne vjeruje.

Ne možemo a da ne primijetimo da su ovaj sramni scenario IZ-a muslimani BiH osjetili još u Titovoj Jugoslaviji kada je ova organizacija (IZ) bila glavni stožer komunističkom porobljavanju muslimana, baš kao što je danas glavni stožer demokratskom porobljavanju istih.

Davne 1949. godine IZ je publikovala dekret čiji naziv govori sam po sebi: Rezolicija “Vakufskog sabora Islamske Vjerske Zajednice” povodom neprijateljske terorističke organizacije “Mladi Muslimani”.

Da, cijenjeni muslimani i muslimanko, riječ terorizam u kontekstu islama je među prvima koristila IZ BiH kako bi osudila djelovanje “terorističke” organizacije “Mladi muslimani”, a kako bi se odbranio komunizam, baš kao što danas IZ brani demokratiju od “terorističkih” džemata.

U ovom sramnom dekretu IZ-a, između ostalog stoji: “Vakufski sabor u ime pripadnika svoje zajednice izjavljuje da Islamska vjerska zajednica ima samo jedan put. To je put bratstva, jedinstva i jednakosti svih naših naroda (tj. put komunizma, op.autora), to je put odbrane naše domovine protiv svih njenih vanjskih i unutrašnjih neprijatelja, to je put nesebičnih napora na učvršćenju narodne vlasti i izgradnje naše socijalističke države, nove Titove Jugoslavije.”

Danas, IZ na čelu sa pro-šiitskim muftijom Kavazovićem vrši istu tu sramnu ulogu obračunavanja sa muslimanskim džematima koji remete planove nevjernika, u prvom redu Amerike i Zapada.

U istom dekretu se dalje navodi: Pod rukovodstvom maršala Tita odbićemo sve napade neprijatelja i izgradnjom socijalizma u Jugoslaviji dati najdostojniji odgovor svima neprijateljima naše domovine.”

Danas, IZ kao da kaže: “Pod rukovodstvom Perice (direktora Sipe), odbićemo sve napade neprijatelja..” Naravno, Perica reprezentira interese zapadnjačkih demokratskih diktatura koje putem IZ-a žele staviti pod svoju kontrolu ili se obračunati sa “nepoželjnim elementima bošnjačkog društva”.

Čitaocu ostavljamo da sami procjene sramne odluke IZ-a koja u mnogim teškim trenucima kroz historiju, umjesto da stane uz muslimane, biva produženom rukom nevjerničkih režima kojima daje “islamski legitimitet” za proganjanje i hapšenje muslimana, za zatvaranje mesdžida i škola Kur'ana.

Kompletan tekst dekreta IZ-a pomenutog u tekstu pročitajte na linku ovdje.

MM i vehabije

Za Put vjernika: Sanel A.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz