Povratak Babilonskog carstva: Evropska unija, SAD i Kip slobode

Popularno na sajtu

Izvorni osnivač babilonskog sistema je Nimrod (Nabukodonosor), praunuk Poslanika Nuha, kojeg je babilonski narod prije šest hiljada godina počeo prihvaćati kao božanstvo.

Nimrod je bio graditelj čuvene Babilonske kule, koja će postati temeljem masonerije. Babilonska kula simbol je neostvarene čežnje, pobune, revolta usmjerenoga ka Bogu na nebesima. Nimrod je oko sebe imao zidare (arhitekte), koji su u ta vremena, stara 6000 godina, predstavljali najprominentniju „intelektualnu“ elitu baš kao što danas takvi sačinjavaju vrh Evropske unije ili SAD-a.

Slika Babilonske kule koju je nacrtao Pieter Bruegel (1525-1569)

Tu, u Starom Babilonu, u vrijeme Nimroda, nalazimo prvobitna okupljanja zidara i tu je početak masonerije.

Nimrodovo ime na hebrejskom dolazi od riječi ‘Marad’, što znači ‘onaj koji se pobunio’ (Prva knjiga Mojsijeva 10:6, 8-12). Mnogi stari zapisi sadrže obilje podataka o ovom čovjeku, začetniku velikog, organizovanog, opštesvjetskog otpada od Boga, koji i dan danas preovladava cijelim svijetom.

Nimrod se spominje i u Kur'anu kao vladar koji je za sebe tvrdio da je bog. Nimrodu se u raspravi suprostavio Allahov prijatelj i poslanik Ibrahim alejhi selam.

„Zar nisi čuo za onoga koji se sa Ibrahimom o njegovu Gospodaru prepirao, onda kada mu je Allah carstvo dao? Kad Ibrahim reče: “Gospodar moj je Onaj koji život i smrt daje”, – on odgovori: “Ja dajem život i smrt!” – “Allah čini da Sunce izlazi sa istoka” – reče Ibrahim -, “pa učini ti da grane sa zapada!” I nevjernik se zbuni. – A Allah silnicima neće ukazati na pravi put.“ (2:258)

Nimrod je bio veliki zlikovac i diktator. Za njega se tvrdi kako se oženio rođenom majkom Semiramidom. Nakon Nimrodove iznenadne smrti njegova majka-žena počela je propagirati zlu doktrinu po kojoj je Nimrod navodno preživio smrt tako što je postao duh. Semiramida je tvrdila kako je preko noći iz jednog mrtvog panja izraslo razgranato zimzeleno drvo koje simboliše Nimrodovo rođenje u novi život. Propagirala je i to da svake godine na svoj rođendan Nimrod posjećuje to zimzeleno drvo i ostavlja poklone na njemu. Dan Nimrodovog rođenja bio je 25. decembar! Da li vam ovo zvuči poznato?

Spletkama i manipulacijama, Semiramida je uspijela postati babilonska ‘carica nebeska’, a Nimrod, ‘nebeski božanski sin’. Od tada su Nimrod i Semiramida glavni predmeti obožavanja u tom lažnom babilonskom sistemu, a sam kult proširio se po cijelome svijetu. U različitim zemljama i na različitim jezicima ‘majka i sin’ nose različita imena. U Egiptu su poznati kao Izida i Oziris, u Aziji kao Cibela i Dijus, a u paganskom Rimu kao Fortuna i Jupiter.

Tijekom vremena, nastaju nove religije i nova božanstva, ali sve po uzoru na njihove drevne bogove. Božanstva nose druga imena, ali se uvijek radi o istom konceptu. Semiramida je vrlo značajna, jer je ona njihova božica-majka. Često je predstavljaju s vijencem zvijezda na glavi.

Loze koje su potekle iz Babilona sele u Evropu, noseći sa sobom svoje drevne simbole i vjeru. Postaju vrhovna evropska aristokracija te se infiltriraju u politiku, vlast, sve institucije te bankarstvo. Ti ‘prosvijetljeni’ vladari svijeta iz Babilona, koji se nazivaju iluminati, kroje novoosmišljen sistem profita i trgovine uz pomoć ratova i manipulacija.

Još jedno ime za istu „božicu“ koju iluminati i dan danas štuju jeste Evropa.

„Božica“ Semiramida je oduvijek prikazivana kao žena sa šiljcima oko glave, te bakljom (ili križem) u rukama (baklja je simbol Nimroda). Dakle, baš kao Kip slobode! Uz to, simbolizira je i 12 zvjezdica. Božica Semiramida je upravo tako prikazivana na antičkim novčićima.

Kip slobode Antički novčić sa likom Semiramide EUzastava

Kip slobode, božica Semiramida, dar je francuskih masona iz Pariza i on predstavlja sve samo ne slobodu. Simbolizira ropstvo ali i ovu misao: ‘Dobrodošli u SAD, zemlju koju su osnovali iluminati iz Evrope’. Autor Kipa slobode je francuski mason Frederic-Auguste Bartholdi, a lice toga kipa oblikovao je prema licu svoje majke.

Evropska unija 2002. godine izdaje kovanicu baš sa likom Semiramide. Jasni simbol iste organizacije koja je oformila Evropsku uniju i koja njome vlada. Semiramida se nalazi na kovanici od dva eura (slika ispod desno).

Kovanica od 2€ na kojoj je lik
božice Semiramide

Kip babilonske božice nalazi se na mnogo mjesta, tako i pred zgradom Evropskog parlamenta  a sama zgrada Evropskog parlamenta izgleda gotovo identično ilustracijama Babilonske kule.

Struktura koju vidimo dole lijevo je Evropski parlament u Strasburu u Francuskoj. Na desnoj slici je prva razglednica ove institucije (koja je skinuta sa oficijalnog vebsajta iako se sada više ne može pronaći na stranici).

Ono što se može vidjeti iz svega ovoga je povratak paganskog Babilonskog carstva, kroz projekat nove masonske svjetske vlade simbolizirane modernom Babilonskom kulom u Strassburu i kroz afirmaciju svog identiteta nazavisnog od Boga – identiteta koji simbolizira pobunu i suprostavljanje Bogu i Njegovim zakonima.

Kada uporedimo slike, možemo vidjeti da je dizajn zgrade Evropskog parlamenta u Strasburu pomno kopiran sa Babilonske kule koju je nacrtao Bruegel.

Ta pobuna protiv Boga je ipak doživjela malu evoluciju. Moderna Babilonska kula u Strassburu nema ulogu da “dosegne nebesa” kao stara kula, ali ljudi koji vladaju iz nje svoju pobunu protiv Boga objavljuju na drugi način koji nije ništa manje zlokobniji.

To je pobuna i borba protiv Božijeg zakona na zemlji! Jedan od vidova te pobune se dešava u samoj toj zgradi gdje se izglasavaju zakoni koji su oprečni Božijim zakonima.

Danas kada pogledamo u evropske zakone i kada ih analiziramo, naći ćemo da je u evropskom zakonu dozvoljeno gotovo sve ono što je zabranjeno po Božijem, Allahovom zakonu. Od bluda, prostitucije, alkoholizma i drugih opijata, razgolićavanja, pa do homoseksualizma i drugih razvrata.

Da bi stvar bila očitija, u Francuskoj gdje se nalazi ova kula, osim što se dozvoljavaju stvari koje su zabranjene po Božijem zakonu, zabranjuju se stvari koje su dozvoljene pa čak i one koje su naređene po Božijem zakonu poput vela za lica muslimanki koje su zabranili savremeni potomci Nimroda, ni iz kojeg drugog razloga, osim iz mržnje i prezira prema Božijim naredbama.

Drugi vid pobune protiv Boga i Njegovog zakona je puno zlokobniji i opasniji a to je direktni, fizički napad na one koji uspostavljaju Njegov savršeni i uzvišeni zakon. Poslijednji primjer je prošlogodišnja invazija na Mali gdje je skupina muslimana uspostavila Allahov šerijat, Božiji zakon. Upravo je Francuska bila ta koja je izvršila invaziju sa isključivom namjerom da ugasi Allahovo svijetlo na tom dijelu zemlje.

Francuska je, pored drugih država, također učestvovala u okupaciji Afganistanu sa istim ciljem, jer ako su napad na Mali mediji pravdali željom Francuske da osvoji navodne rudnike zlata u Maliju, njezinu ulogu u Afganistanu nisu nikako mogli pravdati na sličan način s obzirom da Afganistan ne posjeduje ništa od toga osim velikog broja vjernika koji su uspostavili Božiji zakon i koji ga brane svojim životima od nasrtaja modernog Babilonskog carstva, koje je upreglo svoje vojske protiv implementacije Božjeg zakona u Afganistanu, Somaliji, Iraku, Maliju, a u zadnje vrijeme priprema napad i na robove koji uspostavljaju Allahov zakon u Siriji.

Još jedna velika sličnost koja se pojavljuje između Nimroda, vladara starog Babilona i vladara modernog Babilona jeste da i današnji vladari, kao i Nimrod smatraju da su oni ti koji daju život i smrt. U autentičnim predajama se spominje da kada je Nimrodu Ibrahim alejhi selam rekao da njegov Gospodar Allah daje život i smrt, Nimrod je rekao da i on daje život i smrt i naredio je da se dovedu dva zatvorenika. Jednog od njih je dao pogubiti a drugog je oslobodio, i na taj pokazo da i on “može” dati život i smrt.

Kada danas pogledamo Francusku i druge države koje ratuju protiv vjernika i Božijeg zakona, možemo isto tako primjetiti tu veliku aroganciju. Oni danas ubijaju vjernike tako olahko kao da su ubjeđeni da mogu, poput Nimroda, na takav način davati  smrt a onima koje odluče da poštede, život.

Ali zaboravljaju da ne mogu učiniti da sunce izađe sa zapada i da postoji iznad njih Onaj koji to može, Onaj koji će uništiti i novu Babilonsku kulu, kao što je uništio i staru.

Stara Babilonska kula, visoko izgrađena sa namjerom da oholi vladar Nimrod dosegne do nebesa, simbol je vrhunca oholosti kojeg ljudsko stvorenje može postići odbijajući Boga.

Nova Babilonska kula, simbol Novog Babilona, Novog svjetskog poretka, simbolizira oholost svjetskih masonskih vladara i njihovu želju za dominacijom.

Nema sumnje da i moderne nimrode čeka propast i poniženje, bez obzira koliko visoke bile njihove kule, a vojske jake, jer je i stara Babilonska kula “dosezala do nebesa” pa je srušena do temelja.

 (Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz