Potvrđena informacija o šehadetu, inšaAllah, arapskog dobrovoljca Muhenneda

Popularno na sajtu

Informacija o pogibiji (šehadetu inšaAllah, op.PV.) arapskog dobrovoljca Muhenneda, stigla je iz Čečenije. Međutim, informacija o mjestu borbe je i dalje protivrječna.

Podsjetimo da su jučer kasno uvečer, okupatorski izvori izjavili da je ubijen Muhenned, istočno od sela Seržen-Jurt tokom borbe protiv grupe mudžahida.

Prethodno je kolovođa čečenskih marioneta Kadirov dao izjavu o pogibiji Muhenneda, izjavivši da je arapski dobrovoljac prepoznat od ljudi koji su ga lično poznavali.

Također je izviješteno da je jedan od inguških mudžahida postigao šehadet tokom bitke, zajedno sa Muhennedom.

U početku su marionteski izvori rekli da se pucnjava desila u selu Seržen-Jurt, koje graniči sa selom Avturi, tokom koje su ubijena 2 mudžahida.

Izvori Kavkaz centra u Čečeniji su izvijestili da nije bilo nikakve pucnjave u selu Avturi u Četvrtak. Izviješteno je samo da su 3 oklopna vozila sa naoružanim okupatorima prošla kroz selo u pravcu šume.

Prema posljednjim podacima bitka se desila blizu sela Nikihat. Tačan podatak o broju mudžahida koji su učestvovali u okršaju nije dostupan.

Međutim, kolovođa čečenskih marioneta Kadirov je rekao da je prema ruskoj obavještajnoj službi “Muhenned bio prijašnji vojni pilot jedne od zemalja Bliskog istoka”, i navodno “studirao u SAD-u”.

Ruske marionete se nadaju da će smrt Muhennede zadati veliki udarac mudžahidima.

Podsjetimo da je prije dolaska u Čečeniju, Muhenned učestvovao u džihadu u Bosni, Kosovu, Filipinima i Afganistanu. On je došao u Čečeniju 1999. i borio se pod komandom emira Hattaba, Ebu Velida i Ebu Hafsa. Posljednjih godina učestvovao je u bitkama većinom u istočnoj Ičkeriji (provincija Nohčičo), djelujući u jedinicama Istočnog fronta. Jedno vrijeme bio je zamjenik vojnog emira.


(Kavkaz centar/Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz