Fotografije poginulih mudžahida i emira Supjana nakon zračnog udara na bazu mudžahida

Popularno na sajtu

Izvori Kavkaz Centra su objavili nove informacije o broju mudžahida koji su postigli šehadet u zračnom napadu na mudžahidsku bazu od strane ruskih okupatora, u blizini sela Gornji Alkun, u Ingušetiji.

Prema preciznim podacima, šehadet je, inšaAllah, postiglo 7 mudžahida (šest muškaraca i jedna žena). Ruske tvrdnje da je poginulo 17 mudžahida su apsolutna laž.

Podsjećamo da su ranije, 28. marta 2011. godine, dvojica mudžahida postigla šehadet tokom napada na privatnu kuću od strane ruskih terorističkih jedinica, u selu Gornji Alkun. Dvojica drugih mudžahida su postigla šehadet u blizini sela. Pretpostavlja se da su dvojica mudžahida krenula prema bazi u izviđačku misiju.

Šehadet emira Supjana (vidi sliku šehida, inšaAllah, uzetu nakon ruskog terorističkog zračnog napada) je potvrđen od strane Komande mudžahida.

Ruske tvrdnje da su ubijena navodno “četiri bombaša samoubice” tokom napada, su takođe netačne.

Baza u Gornjem Alkunu je bila pod odgovornošću emira Supjana i bila je samo jedan od centara za treniranje novih regruta, a nema ništa sa Brigadom šehida “Rijadus-Salihin”, koja je odgovorna za šehidske napade unutar ruske zemlje.

Podsjećamo sa ovim u vezi da su kafiri ranije tvrdili da je lokaciju mudžahidske baze u Gornjem Alkunu navodno odao uhapšeni vojni emir Kavkaskog Emirata, Magas, koji se nalazi pod velikim torturama od strane Rusa.

Rusi su i u ovom slučaju slagali. Baza u Gornjem Alkunu, prema izvorima Kavkaz centra, je napravljena tek krajem novembra 2010. godine, što znači 7 mjeseci nakon što je uhapšen vojni emir Kavkaskog Emirata, Magas.

Fotografije šehida inšaAllah:

(Kavkaz centar/Kavkaski emirat) Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: