Otpadnici uzeli za taoce majke mudžahida i koristeći ih kao “živi zid” otišli u šumu prijeteći njihovim pogubljenjem

Objavljeno / ažurirano:

Izvori Kavkaz centra izvještavaju da su u subotu oko 4.00 sati u jutro brojne snage otpadnika organizovale masovna hapšenja roditelja mudžahida u područjima Vedenski, Nozhaj-Jurtovski i Kurčaloevski, vilajeta Nohčičo.

Tokom hvatanja talaca Kadirovci su priredili divljački napad, tukući sve one koji su im dopali šaka.

Informacija o masovnom odvođenju u zarobljeništvo majki i očeva mudžahida je potvrđena, a detalji su pruženi u slučaju porodice Jaralievih u oblasti Vedeno.

Izviješteno je da su 60-godišnji gazda kuće porodice Jaraliev i njegova žena odvedeni u zarobljeništvo zajedno sa drugim roditeljima mudžahida. Njegov mlađi sin je otišao u brda maja 2008.

Više od 100 starih majki i očeva, također i sestara mudžahida je bilo odvedeno u šumu. Nakon toga, sa uperenim cijevima automatskog oružja otpadnici su poslali poruku o zarobljenicima u šumi, koji su im služili kao živi zid.

Prema podacima u 12.00 sati u subotu, otpadnici sa majkama mudžahida su bili u šumi i pozivali su putem radio veze mudžahide, prijeteći da će ubiti njihove majke, očeve i sestre.

Tačni podaci o sudbini roditelja mudžahida nisu poznati. Izviješteno je da je u zarobljeništvo uzeto više od 100 majki, očeva i sestara mudžahida. Broj zarobljenika je vjerovatno i viši, jer su upadi izvršeni istovremeno u više sela područja Vedenski, Nozhaj-Jurtovski i Kurčaloevski.

Izvor: Odjel za nadzor Kavkaz centra

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Prva epizoda: Obećanje… prije rastanka

0
Dokumentarni serijal Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 govori o Fajizu Muhammedu El-Kenderiju i njegovom strašnom životnom iskustvu u Zatvoru Guantanamo na Kubi.
Bitka na Uhudu

Pouke bitke na Uhudu

Preporučeni sadržaj

Turska najavila ruske manevre na istoku Mediterana

0
Ruske pomorske snage održat će manevre u dijelovima istočnog Mediterana u kojima se kreću turski istraživački brodovi.

Islamske teme