Nakon što su iscrpili somalijski narod glađu, Amerika i somalijski otpadnici pokreću ofanzivu protiv mudžahida

Popularno na sajtu

Mogadišu – Snage lojalne somalijskoj prijelaznoj vladi u četvrtak su zabranile turskim i somalijskim humanitarnim radnicima da uđu na teritoriju pod kontrolom somalijskih mudžahida, kako bi dostavili pomoć gladnima, prenosi danas somalijski web sajt Shabelle. Ovo je drugi put u zadnjih sedmicu dana da murtedi (otpadnici) iz somalijske marionetske vlade zabrane humanitarcima da dostavljaju pomoć gladnoj djeci na teritoriji pod kontrolom mudžahida iz pokreta „Eš-Šebab“.

S obzirom da su Kenija i Etiopija zatvorile svoje granice i zabranile humanitarnim radnicima da uđu i dostavljaju pomoć gladnim Somalijcima na teritoriji pod kontrolom mudžahida (južna i centralna Somalija), pola Somalije, koliko otprilike kontrolišu mudžahidi, praktično je odsječeno od svijeta, što je ratna taktika koju su Amerika i Zapad odavno isplanirali kako bi se uništio somalijski džihadski pokret.

Ovog puta, demonkratsa Amerika i Zapad kao snažno oružje protiv mudžahida koriste glad. Nakon što su izdejstvovali povlačenje humanitarnih agencija iz područja pod kontrolom Eš-Šebaba, i nakon što su praktično uništili somalijsku poljoprivredu, demonkratama je preostalo još samo da sačekaju prvu sušu, kako bi se Eš-Šebab prinudio na predaju.

Demonkrate nije briga što je u toj njihovoj satanističkoj misiji od gladi već umrlo 30 000 djece mlađe od 5 godina. Oni su spremni da žrtvuju i čitav somalijski narod, samo da zadovolje svog gospodara – Satanu. U tome im svesrdno pomažu somalijski murtedi, otpadnici, ljudi sa muslimanskim imenima.

S obzirom da snaga somalijskih otpadnika nije bila dovoljna da obuzda slobodoljubivi i pravdoljubivi somalijski narod, Amerika i Zapad su u Somaliju prvo poslali krstaške etiopske trupe, 2006. godine, koje su kasnije zamijenili sa oko 9600 krstaških vojnika iz Ugande i Burundija1.

Prvobitni cilj misije krstaških vojnika je bio da štite somalijsku murtedsku vladu i njenog predsjednika Ahmeda Šerifa, koji je unazad nekoliko godina marljivo jurio po Istoku i Zapadu kako bi pridobio naklonost, a time i novčana sredstva, i muslimana i krstaša.

Među prvima koji su podržali vođu somalijskih murteda, Ahmeda Šerifa, bila je i Međunarodna unija islamskih učenjaka na čelu sa Jusufom Kardavijem, koja je u ovu svrhu izdala i fetvu podrške Ahmedu Šerifu i pozvala Somalijce da se ujedine oko njega2.

Danas, sebebom ove i sličnih fetvi, svesrdnim pomaganjem arapskih diktatorskih režima i njihovih učenjaka, te njihovih zapadnih gospodara, Amerike u prvom redu, oko pola miliona djece u oblastima pod kontrolom mudžahida je na ivici smrti, dok je 30 000 već umrlo od gladi.

Ovo je jedno od najtežih iskušenja koje je pogodilo herojski somalijski narod. Očigledno je da satanističke zapadne snaga i njihove somalijske marionete žele natjerati narod da sam protjera mudžahide, jer se u protivnom suočava sa kolektivnim umorstvom od gladi i žeđi.

Ovo izgladnjivanje somalijskog naroda koje traje nekoliko mjeseci dalo je “rezultata”, sudeći po izjavama somalijskih otpadnika, koji su ovih dana najavili veliku ofanzivu protiv mudžahida u oblastima Bej i Bakul. Somalijski murtedi očigledno smatraju da je kucnuo čas da glađu iscrpljenim mudžahidima zadaju posljednji udarac, i time zadovolje svoje zapadne gospodare.

Međutim, vjernici se trude da zadovolje Gospodara svih gospodara, Onome koji se vjernicima obraća riječima:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَاءَتْكُمْ جُنُودٌ فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ رِيحًا وَجُنُودًا لَمْ تَرَوْهَا

„O vjernici, sjetite se Allahove milosti prema vama kada su do vas vojske došle, pa smo Mi protiv njih vjetar poslali, a i vojske koje vi niste vidjeli…“ (El-Ahzab, 9)

Molim Allaha da pomogne svoje iskrene robove, koji se bore da Njegova riječ bude gornja, i da ponizi murtede i licemjere i osramoti njihove učenjake.

Za Put vjernika: Ebu Abdul Hakk

Fusnote:

1. O misiji krstaških vojnika AMISOM detaljnije pogledaj na linku: http://en.wikipedia.org/wiki/African_Union_Mission_to_Somalia

2. Izvor fetve: i http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=10326&tirsan=3

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz