Categories:

„NATO namjerno bombardovao libijske revolucionare jer su 70% njih islamisti“

Objavljeno / ažurirano:

Govoreći pod uslovom anonimnosti, jedan visoki predstavnik revolucionarnog Libijskog nacionalnog vijeća u jednoj evropskoj zemlji, izjavio je da je general revolucionarnih snaga Abdulfettah Junis, NATO snagama davao koordinate za zračne napade NATO avijacije na svoje sopstve snage, tj. revolucionare, koji su smatrani “previše islamističkim”, prenosi web sajt Counter Punch.

Prosekularistički vojni komandant libijskih revolucionara, general Abdelfattah Junis je, prema pisanju ovog sajta, kasnije ubijen, ne od strane Gadafijevih snaga, već od strane mudžahida iz redova revolucionara koji podržavaju uvođenje Šerijata u Libiji. Bila je to odmazda mudžahida za ubijene suborce.

Prema tome, mnogi napadi u kojima je NATO zadnjih mjeseci gađao revolucionare, ubijajući na desetine njih, i objavljivao da su gađani “greškom”, u stvari su ciljani napadi protiv libijskih mudžahida.

U dodatku, visoki libijski zvaničnik je rekao da je 70% libijskih revolucionara koji se bore protiv Gadafijevih snaga, zapravo, “islamisti koji se žestoko opiru intervenciji NATO-a i zapadnih snaga”.

Zapravo, neki analitičari smatraju da je jedan od glavnih ciljeva uplitanja NATO snaga u revoluciju u Libiji u stvari pokušaj Amerike i zapadnih sila da libijsku revoluciju “spasu” od islamista i (pre)okrenu njen tok iz moguće islamske revolucije sa Šerijatom kao ciljem, u sekularističku demokratsku revoluciju sa marionetskim režimom kao „plodom“ revolucije.

Konstantno pomažući sekularne elemente među libijskim revolucionarima, i ubijajući islamiste među njima, Amerika i NATO su u mnogome uspjeli da ukradu plodove libijske revolucije sa velikim šansama da će u Libiji uspostaviti marionetski režim po ugledu na Irak i Afganistan, jer Amerika i NATO nikoga nisu “pomogli” a da ga nisu porobili!

(Put vjernika / Counter Punch)

Preporučujemo foto reportažu: Ko su libijski revolucionari?

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Četvrta epizoda: TAJNE KANDAHARA

0
Četvrta epizoda: Tajne Kandahara. Šta sam doživio u Kandaharu? Ko je upravljao zatvorom u Kandaharu? Brojne i različite metode i načini mučenja. Seksualno zavođenje i uznemiravanje. Susret sa britanskim zatvorenikom.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukobi u Idlibu, pobunjenici granatirali ruske milicije u Kafranbelu, odbijen...

0
U ponedjeljak ujutro, milicije i plaćenici povezani s Rusijom granatirali su nekoliko područja u južnom dijelu Idliba artiljerijom i raketama, što je dovelo do žrtava...

Islamske teme