Maslinovo ulje za ljepši izgled, britkiji um i zdraviji život

Popularno na sajtu

Ako još uvijek ne znate zašto je dobro u prehrani koristiti što više maslinovog ulja, pročitajte ovih deset razloga i zalijte ekstra devičanskim svoju salatu, meso, ribu, ali i sladoled.

1. Pomaže pri mršavljenju

Čini se da masnoće koje postoje u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, kada se zamjenjuju sa štetnim masnoćama, mogu pomoći pri mršavljenju. Stručnjaci preporučuju povećan unos ekstra djevičanskog maslinova ulja koji može pomoći pri uništavanju štetnih masnoća, rješavanju trbušnog omotača i dijabetesu.

2. Pomaže u spriječavanju i prevenciji  bolesti

Kako je ekstra djevičansko maslinovo ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama i antioksidansima, može pomoći u spriječavanju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i određenih oblika tumora, kao i u njihovom liječenju i terapiji.

3. Čini vas inteligentnijim

Najnovije studije pokazuju kako prehrana bogata nezasićenim masnim kiselinama, koje su u velikoj mjeri prisutne u ekstra djevičanskom maslinovom ulju može poboljšati rad mozga, što se opet povezuje sa starenjem i bolestima poput Alzheimerove bolesti.

4. Pomlađuje i uljepšava

Ekstra djevičansko maslinovo ulje sadrži vitamine A, D, K i E koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidacije stanica, što sve skupa dovodi do prijevremenog starenja. Eto, tako kvalitetna prehrana u ovome slučaju može djelovati i poput posjeta najboljem kozmetičkom salonu.

5. Djeluje povoljno na razvoj djece

Moderna istraživanja pokazuju kako prehrana bogata ekstra djevičanskim maslinovim uljem tokom trudnoće može poboljšati psihomotorne reflekse djeteta i dati mu brojne druge prednosti u razvoju.

6. Umanjuje tjelesnu bol

Ekstra devičansko maslinovo ulje može djelovati poput prirodnog ibuprofena. U sebi sadrži oleokantal, supstancu koja ima protivupalno djelovanje.

7. Podiže razinu energije

Prehrana bogata ekstra djevičanskim maslinovim uljem poboljšava cirkulaciju, pa ćete jednostavno moći lakše disati. Takođe poboljšava protok krvi i olakšava simptome raznih alergijskih bolesti, te bolesti disajnih puteva.

8. Povećava otpornost na infekcije

Ekstra djevičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visok nivo antioksidansa, uključujući polifenole, vitamin E, klorofil i karotenoide. Antioksidansi su glavna poluga za jačanje imunološkog sistema organizma te zaštite organizma.

9. Ima izvrstan ukus

Uživanje je jedan od najboljih razloga zašto bi nešto trebalo raditi. Ekstra djevičansko maslinovo ulje jednostavno ima izvrstan ukus, i to vrlo različitih karakteristika. Vrijedi ih istražiti.

10. Poboljšava seksualne odnose

Ovo jeste na posljednjem mjestu, ali nikako nije posljednje po važnosti među pobrojenim vrijednostima ekstra djevičanskog maslinova ulja. Dakle, ekstra djevičansko maslinovo ulje u saradnji s Omega 3 kiselinama, poboljšava cirkulaciju, što je ključni faktor u postizanju erekcije i orgazma kod žena i muškaraca.

Na kraju, vrijedi napomenuti da je maslina blagoslovljena slovom Kur'ana.

Izvor: MOJEzdravlje

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz