Priča o hrabrosti i ustrajnosti turkistanskih mudžahida u Siriji

Popularno na sajtu

”Ljudi koji su ispunili zavjet dat Allahu, takvim ih smatram a njihov konačni obračun pripada Allahu – to su lavovi Turkistana.

Sinoć sam ih posjetio i vidio sam kako rakete padaju na njihove pozicije poput kiše pa mi je njihov emir rekao: Bašarove svinje će nas napasti sutra.
Pitao sam ga: Kakvo je stanje?
Pa mi se osmijehnuo i rekao: Mi njih iščekujemo a sretnik je od njih onaj koji uspije pobjeći.

Kada je danas došao presudni trenutak, prije dva sata, desetine rafidija s 5 tenkova je napalo pa su opkolili mudžahide sa tri strane nakon čega ih je nazvao njihov vojni emir za to područje i upitao: Da li ćete se povući (tj. da li možete izdržati napad)?
Pa su rekli: Ne, nego ćemo sada nastaviti borbu i napasti ih, sa nama je Allah, a naši RPG raketni bacači su nam dovoljni i uz Allahovu pomoć ćemo ih odbiti.

Nije prošlo ni pola sata nakon toga a čuli smo poklike uz tekbire mudžahida: Allahu Ekber, uništili smo dva tenka…

Nakon toga, bitka se je nastavila još sat vremena pa smo čuli radosnu vijest da su uništili još jedan tenk, onesposobili jedan dok je se posljednji povukao sa preživjelim rafidijama.

Molim Allaha da ih nagradi najboljom nagradom.”


Hizbul Islami el-Turkistani (Turkistanska islamska Parija – TIP) je poznata azijska grupa mudžahida koja posjeduje moćan ogranak u Siriji.

Ovaj džemat iz Turkistana i Zapadne Kine sastavni je dio mudžahidskih snaga u Siriji a uporišta su mu ruralne oblasti oko grada Džisr-Šughura, s tim da je aktivan na većini frontova u sjeverozapadnoj Siriji.

Rad u Siriji je započeo s lahkim naoružanjem, ali je tokom protekle 3 godine toliko ojačao da danas posjeduje vlastite oklopne snage i artiljeriju. Bio je dio džihadske koalicije Džejšul-Feth.

Džemat TIP-a u Siriji posjeduje par hiljada boraca, a sve više im se priključuju domaći sirijski kao i strani mudžahidi.

FOTO: Turkistanske snage u Siriji

Turkistanska islamska partija

Napisao: šejh Abdullah el-Muhejsini

(Vijesti iz Sirije & MediaCentar Šam)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz