Protuzračno oružje u rukama sirijskih pobunjenika: Oboren režimski avion u Hami

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je poletio iz zračne luke u Hami s zadatkom da bombarduje muslimane i položaje mudžahida na frontu Ebu Dali u sjevernom dijelu pokrajine, režimski vojni avion L-39 Albatros je pogođen i oboren od strane protuzračnog bataljona jedne od jedinica oslobodilačkih snaga koja djeluje na tom frontu. Avion je pogođen modifikovanim protuzračnim sistemom MANPADS.

VIDEO:

Pilot aviona je stradao i njegovo tijelo kao i olupina aviona se nalaze u rukama mudžahida.

VIDEO:

Assadove režimsko-šiitske snage podržane ruskom avijacijom pokrenule su jučer ofanzivu na vojni aerodrom Ebu Zuhur, ključnu vojnu bazu u Idlibu i drugu po veličini u sjevernoj Siriji, a među glavnim ciljevima ofanzive je probiti se do šiitskih enklava Fu'ah i Kafraja, sjeveroistočno od grada Idliba.

Do ovog trenutka je izvršeno više desetina zračnih udara diljem Idliba i Hame, a sirijski aktivist Tahir al-Omer je zabilježio trenutke ruskog bombardovanja gradića Ebu Dali.

VIDEO:

Neprijateljsku ofanzivu trenutno odbijaju Tahriru-Šam, Fejleku-Šam, Džejšul-Nassr i druge jedinice Slobodne sirijske vojske (FSA).

(Vijesti iz Sirije)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme