Protuzračno oružje u rukama sirijskih pobunjenika: Oboren režimski avion u Hami

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je poletio iz zračne luke u Hami s zadatkom da bombarduje muslimane i položaje mudžahida na frontu Ebu Dali u sjevernom dijelu pokrajine, režimski vojni avion L-39 Albatros je pogođen i oboren od strane protuzračnog bataljona jedne od jedinica oslobodilačkih snaga koja djeluje na tom frontu. Avion je pogođen modifikovanim protuzračnim sistemom MANPADS.

VIDEO:

Pilot aviona je stradao i njegovo tijelo kao i olupina aviona se nalaze u rukama mudžahida.

VIDEO:

Assadove režimsko-šiitske snage podržane ruskom avijacijom pokrenule su jučer ofanzivu na vojni aerodrom Ebu Zuhur, ključnu vojnu bazu u Idlibu i drugu po veličini u sjevernoj Siriji, a među glavnim ciljevima ofanzive je probiti se do šiitskih enklava Fu'ah i Kafraja, sjeveroistočno od grada Idliba.

Do ovog trenutka je izvršeno više desetina zračnih udara diljem Idliba i Hame, a sirijski aktivist Tahir al-Omer je zabilježio trenutke ruskog bombardovanja gradića Ebu Dali.

VIDEO:

Neprijateljsku ofanzivu trenutno odbijaju Tahriru-Šam, Fejleku-Šam, Džejšul-Nassr i druge jedinice Slobodne sirijske vojske (FSA).

(Vijesti iz Sirije)

NOVO NA SAJTU

Dova za sreću u ljubavi

0
Pitanje: Selamu alejkum. Da li mi možete reći dovu, i kako je moram proučiti da bih imao sreće u ljubavi? Hvala unaprijed. Odgovor: We alejkum...

Preporučeni sadržaj

Pet vrsta iskušenja

0
Abdullah ibn Omer, radijellahu 'anhu, kaže: Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, se okrenuo prema nama i rekao: "O skupino muhadžira, molim Allaha, dželle šanuhu,...

Islamske teme