SubhanAllah! Želja radikalnog židova, nakon što je primio islam, jeste da doživi i vidi uspostavu hilafeta

Popularno na sajtu

PALESTINA – Mihail Černovska je nekadašnji ekstremni jevrej koji je primio islam i izrazio svoju želju za viđenjem ponovnog uspostavljanja islamskog hilafeta, sa El-Qudsom (Jerusalemom) kao glavnim gradom.

Mihail je u utorak 8. novembra za websajt pod nazivom Harakatut-tewhid el-islami izjavio: “Doista, razlog što sam primio uputu je samo to što sam želio da pronađem istinu.”

Mihail ima novo ime Muhammed el-Mehdi poput imena imama Mehdija koji će se pojaviti na kraju ovog vremena, kako je najavio Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, koji će donijeti pravdu uspostavljajući Allahovu vjeru na zemlji. Mehdi (Mihail) je jevrej koji je došao iz Azerbejdžana a nakon primanja islama je migrirao u Palestinu.

Mehdiijev dom je trenutno na Zapadnoj obali u gradu Hebronu. Rođen je u mjestu Baku, u Azerbejdžanu prije 37 godina. Ovaj čovjek je živio u krugu ekstremne porodice, a u „Izrael“ je migrirao ranih 90-ih.

Hebron je mjesto masakra počinjenog od strane jednog radikalnog jevreja, Baruk Goldštajna, u Pećini predaka. Tada je oko 29 muslimana ubijeno u tom masakru. U skladu s tim, Mehdi je odlučio da se preseli u naselje Kirjat Arba, gdje je živio sa njegovim herojem Goldštajnom, kako je tog čovjeka Mehdi nekada smatrao, i priključio se ekstremističkim jevrejskim naseljenicima.

On je dodao da ga je diskusija o religiji i filozofiji sa jednim Palestincem, koji u Hebronu posjeduje garažu za popravke automobila, navela da postepeno mijenja svoje stavove sve dok nije prihvatio islam i vratio se u Baku sa ciljem da oženi neku muslimanku. Mehdi kaže da je imao toplu dobrodošlicu od svojih komšija Palestinaca u Hebronu, iako je njegova krv jevrejska.

Muhammed el-Mehdi je izjavio jednom AFP dopisniku kada ga je posjetio kod kuće: “Ja sam bio ekstremistički doseljenik i neprijatelj njima (Palestincima, op.PV), ali oni se odnose prema meni kao braća i uvijek nude pomoć.”

Postoji jedna činjenica koja je nezamisliva, a vezana je za Mehdijev život u Kirjat Arbi, nakon što je primio islam i oženio muslimanku Sabinu, koja mu je vremenom rodila četvoro djece. Mehdi je izjavio: “Doseljenici (jevreji) su me nekoliko puta napadali, i bacali kamenje na moju kuću i pisali slogane po zidovima pozivajući me da napustim mjesto.”

On dalje dodaje: “Vrijeđaju nas gdje god odemo. Pošto moja supruga nosi hidžab, stalno je ispitivana od strane njihovih bezbjednosnih snaga, ali jedino što mi je bitno je da su moja djeca danas muslimani, i da slijedimo vjeru koju sam odabrao.”

On bi sa velikom radošću volio da vidi uspostavljanje islamskog hilafeta, sa Qudsom kao glavnim gradom.

“Shvatio sam da postoji puno kontradiktornosti u jevrejskoj religiji, i da je islam kao religija, vjera mudrosti i istine. Primio sam uputu zato što sam tražio istinu, to je jedini razlog mog prelaska na islam”, rekao je Mehdi, hvaleći ljubaznost njegovog prijatelja Zalluma, vlasnika garaže, koji je bio sebeb (razlog) njegove upute.

Zallum je priznao da je od početka poznavao Mihaila, i po njegovom mišljenju Mihail je bio dobar čovjek, drugačiji od većine doseljenika u Kirjat Arbi. On je često imao dijalog sa Mihailom po pitanjima religije i filozofije, dok jednog dana nije rekao Mihailu: “Ako ja ne postanem jevrej preko tebe, onda ćeš ti preći na islam preko mene, i nakon 6 mjeseci diskusije, konačno je primio uputu i prihvatio islam”, otkriva Zallum.

Izvor: Prisoner Of Joy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz