'Izrael' blisko sarađuje sa Sirijom i pomaže Asadu protiv opozicije

Popularno na sajtu

Arapske revolucije otkrivaju mnogo zanimljivih detalja koji ranije nisu bili javno izlagani, čak ni u demokratskim super “slobodnim” zapadnim medijima.

Na primjer, vođe režima u Tunisu i Egiptu su bili tajni agenti “Izraela”. Oni su bili njihovi pravi agenti operativci, ne samo uticajne figure, već političari kontrolisani od strane Tel Aviva.

Otkriveno je, također, da ni Evropa niti Amerika, niti takozvani “Izrael” nisu prihvatili padove diktatora u arapskom svijetu. Čak suprotno, Vašington, Evropska unija i Tel Aviv se sve više brinu zbog kolapsa i katastrofalno brzog pada totalitarnih režima koji su godinama marljivo igrali ulogu poslušnika u ukupnoj nevjerničkoj igri protiv islama.

Takozvani neprijatelji “Izraela” oličeni u vladarima arapskih režima su zapravo odgajani od strane Tel Aviva i Vašingtona. Čak i “neprijatelj Izraela” broj 1, šiitski Iran, kako se to polako otkriva, nije više neprijatelj, već više prijatelj “Izraela”, uprkos dugogodišnjoj galami o stalnom ratu koja se prosipa sa usana “izraelskih” vođa.

Međusobne javne prijetnje, periodični sukobi, čak i vojne akcije su samo taktički elementi (čak i sa troškovima i rizicima) koji se uklapaju u sveukupnu strategiju Zapadne alijanse koja vodi globalnu vojnu kampanju protiv islama.

Sebebom (uzrokom) arapskih revolucija, postepeno se podiže prekrivač sa tajnih diplomatskih i taktičkih manevara međunarodnog nevjerstva koje je pokrenulo rat sa ciljem anuliranja čak i nagovještaja mogućnosti oživljavanja islamskog hilafeta.

Ovi događaji u Siriji su također otkrili veoma zanimljive činjenice.

Kako je saopšteno u turskim novinama Sabah koje se pozivaju na izvještaje turskih tajnih službi, Sirija blisko sarađuje sa “Izraelom” radi praćenja opozicije u toj zemlji.

Ove novine su objavile da “izraelski” dronovi šalju sirijskim tajnim službama informacije o događajima u gradu Hama, koji se smatra centrom otpora.  

Sabah dalje objavljuje da se jedna bespilotna letjelica srušila 11. novembra u Adani (grad na jugu Turske, op.PV), koja je korištena za praćenje kampova u sirijskom gradu Hataj.

Dakle, misija spašavanja Asadovog alevitskog režima, koji se smatra najbliskijim saveznikom Irana, zapravo se izvodi od strane “neprijatelja” Irana i Sirije – “Izraela”.

U ovom kontekstu, postaje očigledno da je američka i zapadna javna retorika u koliziji sa njihovim djelima na terenu.

Sebebom (uzrokom) arapskih revolucija, struktura raznih unija i alijansi u regionu se može veoma brzo izmijeniti. Na primjer, dok je Turska definitivno otpisala Asadov režim i pozvala ga na ostavku, Iran i Rusija čine sve napore da ga sačuvaju.

“Izrael” je ušao u ovu alijansu, i koristio svu svoju snagu da sačuva alevitski režim, zbog straha od takozvanih “islamista” koji mogu doći na vlast. Održavajuči u životu Asadov režim, Tel Aviv zapravo čuva svog neprijatelja – libansku šiitsku grupu Hezbollah, sa kojom je nedavno vodila krvavi rat.

SAD i Evropa koji postepeno dolaze k’ sebi nakon svog prvog šoka uzrokovanog arapskim proljećem, čekaju i pokušavaju da nikako ne propuste trenutak kada će razvoj događaja u Siriji doći do tačke kada više neće biti moguće sačuvati Asadov režim. U tom slučaju, oni će spremno dokrajčiti alevitskog vođu, kao što se dogodilo u Egiptu, sa ciljem da dođu do moći uz pomoć njihovih plaćenika i pristalica (tako će se SAD i Evropa svijetu predstaviti kao oslobodioci ugnjetenog naroda od strane nemilosrdnih diktatora, iako su oni (Amerika i Zapad) postavili te diktatore i održavali ih na vlasti decenijama, op.PV).

Da bismo izbjegli zabunu o tekućim događajima, mora se definisati glavni cilj Internacionalne nevjerničke unije. Već smo spomenuli taj cilj – a to je spriječavanje svih načina oživljavanja islamskog hilafeta (halifat), prijetnje o kojoj je Buš govorio nakon napada na Irak.

Dakle, ovi događaji u Siriji i u bilo kojoj drugoj muslimanskoj zemlji, kao i politika Zapadne alijanse se moraju temeljno procijeniti u skladu sa ovim glavnim prioritetom.

Izvor: Kavkaz centar

Prevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: