Šejh Gajjats: Režim Asada i "Izrael" rade zajedno

Objavljeno / ažurirano:


Šejh Gajjats Abdul Baki (Džakarta) objasnio je da več dugo vremena između Asadovog režima u Siriji i cionističkog “Izraela” postoji zla saradnja kojoj je cilj osiguranje “Izraela” i uništenje muslimana, pa zbog toga i ne iznenađuje to što je Bašar Asad tako okrutan prema muslimanima.

“U prošlosti je Hafez Asad (otac Bašara Asada) zabranio muslimanima Sirije da se bore protiv “Izraela”,” rekao je šejh Gajjats na pres konferenciji pod naslovom “Sirija te zove”, u Islamskom vijeću za davu u Indoneziji, Kramat Raja, Džakarta 17. 06.2012.

Prema šejhu Gajjatsu, otac trenutnog predsjednika Sirije je davno klao muslimane u Siriji.

“Hafez Asad je sam ubijao muslimane, i činjenica je da je njegovo djelovanje bilo gore nego ubijanje muslimana od strane “Izraela,” kaže šejh.

Sofisticirano i moderno oružije Sirije nije nikad korišteno protiv cionističke države. Naprotiv, ono je korišteno za ubijanje nevinih muslimana Sirije,” kaže šjh Gajjats.

Šejh Gajjats je nastavio da je činjenica koja se mora otkrit da odavno postoji dogovor između “Izraela” i Asada da se pomažu i da osiguraju interese obje zemlje.

“I činjenica je da “Izrael” podržava vladavinu Asada,” rekao je šejh.

Kao što je poznato, Hafez Asad je 1982. godine masakrirao 100 000 muslimana (prema nekim izvorima 40 000, op.PV) u Siriji i taj incident je bolje poznat kao ‘Masakr u Hami”.

Izvor: Prisoner Of Joy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,3831,1}

Novo na sajtu

Lavovi i bizonvideo

Dvije važne lekcije ummetu iz videa o lavovima i bizonu

Iz video snimka o lavovima i bizonu muslimani mogu naučiti dvije vrlo važne lekcije o ispravnom poimanju vjere i života. Čopor lavova je uspio oboriti...

Preporučeni sadržaj

Ruski zračni napad

Idlib: Dogovor sirijskih vlasti i opozicije za prekid vatre

Uvjetni prekid vatre i okončanje bombardiranja sirijske sjeverozapadne regije Idlib dogovoreno je nakon dvodnevnih pregovora u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. U petak su obustavljeni zračni udari...

Islamske teme