Array

Mladi lav, šejh Mustafa el-Medžzub, šehidio u Siriji

Popularno na sajtu


Mustafa el-Medžzub, mladi saudijski šejh koji je živio i djelovao u Australiji, preselio je kao šehid, inšaAllah, u ponedjeljak 20. augusta, izvjestili su islamski web forumi. Vijest o smrti šejha Mustafe el-Medžzuba potvrđena je od strane šejha Ebu Sulejmana. Iako nema pouzdanih informacija o lokaciji i načinu njegove pogibije, na islamskim forumuma se spominje da je šejh Mustafa šehidio u sirijskom gradu Salma dok je predvodio mudžahidsku jedinicu protiv šiitsko-alevijskih snaga.

Šejh Mustafa el-Medžzub je jedan od nejsvjetlijih primjera muslimana koji nije ostao ravnodušan na zulum koji se čini nedužnim i potlačenim muslimanima Sirije, te je organizirao prikupljanje pomoći muslimanima Sirije i sam lično odnio pomoć i priključio se sirijskim mudžahidima, gdje je vodio jednu od mudžahidskih jedinica. Za vrijeme svog čestitog života, bio je posvećen sticanju i širenju znanja (učio je pred šejhovima u Zemlji Allahovog Poslanika (tzv. Saudijska Arabija) i Siriji).

Čisto islamsko znanje koje je stekao, prenosio je na druge ljude, pozivajući u vjeru Gospodara svih svjetova. Držio je predavanja u mnogim mjestima u Australiji, a također je bio i profesor na Islamskom koledžu Australije, kao i na GIYC institutu. Osnivač je „Asocijacije islamskog buđenja” i supervizor mnogih dawetskih projakata, između ostalog i sajtova www.islamconveyed.com i www.islamconveyed.com.au.

Tokom svog života bio je primjer pravog muslimana, a svoju iskrenost sa Allahom potvrdio je džihadom na Allahovom putu, pa ga je i Allah počastio šehadetom, inšaAllah.

Svoj zadnji post na Fejsbuku, šejh Mustafa je napisao 3. augusta, u kojem je između ostalog napisao:

“Jedna bitna lekcija koju sam naučio ovdje gdje jesam (tj. u Siriji, op.PV) je:
Nemoj nikada suditi o čovjeku (tj. njegovoj hrabrosti, op.PV) prema veličini njegovih bicepsa ili prema širini ramena ili prema jačini glasa ili agresivnosti koju ispoljava pred ostalim muslimanima, ili prema njegovim “napuhanim” govorima koje ponavlja, već sudi o čovjeku na osnovu njegove postojanosti, čvrstine na iskušenjima i na bojnom polju. SubhanAlllah (slava Allahu), ovdje sam sreo braću za koju biste na prvi pogled pomislili da su previše nježni ili slabići (zbog načina na koji se ophode prema drugim muslimanima), ali su na bojnom polju pravi lavovi. Oni su strogi i čvrsti, a neprijatelj se njih plaši više nego od 100 “nabildanih” muškaraca. Oni su poput ashaba opisanih u Kur'anu (bili su milostivi prema muslimanima a strogi prema neprijateljima).”

Šejh Mustafa el-Medžzub je bio simpatizer šejha Nasira el-Fehda, saudijskog šejha koji je zbog davanja podrške mudžahidima zatvoren 2003. godine od strane saudijskog zulumćarskog režima (i dan danas je u zatvoru). Šejh Mustafa je šejha Nasira, na svom nalogu na Fejsbuku, opisao epitetima “el-alim, el-mudžahid, el-esir (zatočenik)” te molio Allaha da ga učvrsti.

Priprema: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,3992,1}

Blog šejha Mustafe: http://mustaphaa.com

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: