Svijet zatvara oči pred masakrima koje čine kenijske snage u Somaliji

Popularno na sajtu


Malo ljudi u svijetu zna da je sredinom oktobra 2011. godine Kenija poslala svoju do zuba naoružanu vojsku na siromašni jug Somalije. Hiljade kenijskih vojnika, podržanih tenkovima i topovima sa kopna, helikopterima i borbenim avionima iz zraka, kao i ratnim brodovima sa mora, ušlo je u Somaliju, dok je svijet sramno posmatrao okupaciju još jedne muslimanske zemlje.

Kenijska vlada je kao izgovor za okupaciju navela otmice europskih turista koje su navodno izvršene od strane pripadnika somalijskog džihadskog pokreta Eš-Šebabul mudžahidin. Demokratski Zapad i Amerika su dali punu podršku „naporima kenijske vlade da se bori protiv terorista u Somaliji“. Zapravo, analitičari tvrde da su upravo Amerika i Zapad naručioci ovog akta državnog terorizma, a cilj je bio uništiti džihadiste u Somaliji. Niko nije uzeo u obzir izjave Eš-Šebaba da ovaj pokret ne stoji iza nikakvih otmica civila u Keniji.

Od početka invazije, pa do danas, kenijska vojska vrši djela terorizma nad somalijskim civilima, ali ni ovo nije predmet ikakvih rasprava demokratskih vlada na Zapadu niti zapadnih aktivista za ljudska prava. Sve dok su ubijeni muslimani, a ubice kršćani (ili bilo ko drugi). Onog trenutka kada muslimani ustanu da odbrane svoje živote, tada će ustati i Zapad i Amerika i aktivisti za zaštitu ljudskih prava, ali ne da bi podržali istinu i muslimane, već da bi ocrnili i/ili ušutkali muslimane, predstavljajući ih teroristima i ekstremistima.

S druge strane, somalijski muslimani praktično nemaju medij putem kojeg bi svijetu saopštili svoje patnje, osim nekoliko web sajtova i foruma.

Navešćemo samo neka od djela terorizma (onako kako su navedena od strane somalijskih članova islamskih foruma) počinjenih nad somalijskim civilima samo u protekle dvije sedmice.

Terorističke kenijske snage su 22. augusta sa dva ruska Miga napale grad Bardire bacanjem bombi na civile. Istog dana, drugi avioni nepoznatog porijekla su također djelovali po civilima, kasno u noći u oblasti Kandala. Broj mrtvih i ranjenih je nepoznat.

Jedanaestog augusta, kenijski brod je pucao po gradu Kismaju. U ovom napadu pogođenja je civilna kuća i ubijena su dva dječaka i njihova majka, a treći dječak i njihov otac su ranjeni. Prenešeno je da je tijelo majke potpuno razneseno po zidovima kuće, dok su djeca ležala krvareći i umirući.

Ovo su gorke činjenice i dokazi zvjerstava i zločina koje su počinle kenijske snage u Somaliji u samo posljednje dvije sedmice. Prije toga su njihovi avioni također bombardovali izbjeglički kamp i ubili jadne raseljene ljude.

“Moja draga braćo muslimani, svijet je se možda okrenuo od patnji somalijskog naroda, ali Allah nas nije zaboravio, naša braća i sestre muslimani nas nisu zaboravili. Pa uputite još jednom dovu za nas, da nam Allah olakša patnje”, zaključava svoj izvještaj jedan od Somalijaca na jednom islamskom forumu.

(Put vjernika)

Ključne riječi: {tortags,3994,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz