Mudžahidi Eš-Šebaba govore o džihadu u Somaliji

Popularno na sajtu


Pres služba pokreta Eš-Šebab el-mudžahidin je izdala saopštenje o džihadu u Somaliji u kome se kaže:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: AMISOM (misija afričke unije u Somaliji) okupatori su izgubili inicijativu u njihovom ratu protiv mudžahida.

Mogadiš, 07. 04. 2012 – Osam mjeseci nakon svog taktičkog povlačenja sa odbrambenih položaja iz Mogadiša, mudžahidi i dalje nastavljaju da sprovode operaciju unutar grada, koristeći taktiku iscrpljavanja postepeno onemogućavaju okupatorske snage da osiguraju Mugadišu.

Od njihovog povlačenja sa široke linije fronta u Mogadišu, mudžahidi su započeli niz napada ciljajući baze AMISOM-a i vitalne institucije prelazne “vlade”. Probijajući duboko u institucije koje su navodno osigurane od strane AMISOM okupatora, kao što su Predsjednička palača, Somalijsko nacionalno pozorište, kancelarije ministarstava itd., mudžahidi su, uz Allahovu dozvolu, više puta demonstrirali svoje mogućnosti da sprovedu operacije u bilo kojem dijelu Mogadiša bez ograničenja.

Poboljšana mobilnost mudžahidskih jedinica je povećala efikasnost operacija u Mogadišu, omogućavajući mudžahidima da konstantno napadaju AMISOM, čime fizički i psihički muče afričke okupatore. Mudžahidi se nadaju da će postići svoje ciljeve uz minimalne gubitke, a preko iskorištavanja mnogih ranjivih tačaka unutar institucija prelazne “vlade”.

AMISOM okupatori su više puta pokušali da zauzmu Dajnile distrikt. Ali uprkos jakoj propagandnoj kampanji i artiljerijskih napada, okupatori i dalje ostaju u svojim skloništima nakon što su mudžahidi uspješno paralizovali njihovu mogućnost da djeluju izvan njihovih operacionih baza. I nakon osam mjeseci navodnog ‘osiguranja’ glavnog grada, oblak nesigurnosti koji je zahvatio Mogadišu stoji kao pravi dokaz nesposobnosti okupatora.

Traumatizirani neprestanim napadima i njihovoj nemogućnosti da sigurno djeluju u Mogadišu, AMISOM okupatori su, u ovom kritičnom trenutku, izgubili i inicijativu i volju da nastave rat protiv mudžahida. Usko koncentrisane i visoko integrirane aktivnosti mudžahida u Mogadišu su počele da imaju odlučujući uticaj na neprijateljske snage. I sa vođstvom AMISOMA-a sada osakaćenim sa jakom nevjericom u prelaznu “vladu” i sa nesigurnošću u postizanje ciljeva misije, mnogi od njihovih vojnika su prisiljeni da čekaju bolnu smrt od ruku mudžahida.

Pokret Eš-Šebab el-mudžahidin ostaje u potpunosti odlučan u svojoj potjeri na afričke okupatore i njihove otpadničke saveznike u Mogadišu, i upotrijebit će sve moguće načine u ispunjavanju svojih ciljeva. Svi muslimani u Mogadišu se još jednom upozoravaju da se klone bilo kakvog kontakta sa AMISOM okupatorima. Nemojte im olakšavati u njihovim potrebama, snadbijevajući ih sa vodom ili na bilo koji način trgovati sa njima, jer su oni legitimne mete za mudžahide. Oni će biti ubijani gdje god se nađu dokle god u Mugadišu ne ostane ni jedno sigurno utočište za okupatore i njihove otpadničke saveznike.

Kancelarija za javnost
Pokret Eš-Šebab el-mudžahidin

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3650,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: