Categories:

Rekordan broj preminulih i zaraženih u Rusiji

Objavljeno / ažurirano:

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je produženje restriktivnih mjera u zemlji do 11. maja s ciljem da se smanji širenje pandemije korona virusa, prenosi Anadolija.

Proširene mjere uključuju nastavak obustave radnih aktivnosti i zadržavanje zatvaranja većih gradova, uključujući glavni grad Moskvu i drugi najveći grad Sankt Peterburg.

Istovremeno, Putin je naložio Vladi da do 5. maja pripremi preporuke o posteprnom ublažavanju mjera i nacionalni plan za oživljavanje ekonomije i poslovnih aktivnosti uz preduzimanje potrebnih mjera opreza protiv ponovnog širenja virusa.

Ranije u utorak ruske vlasti potvrdile su da je u posljednja 24 sata 6.441 osoba bila pozitivna na COVID-19, čime je ukupan broj slučajeva porastao na 93.558. U istom periodu broj umrlih od posljedica korona virusa porastao je na 867, nakon što je u danu preminulo još 72 ljudi.  Iz bolnica je otpušteno 1.110 pacijenata, pa je broj oporavljenih dostigao 8.458.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

CIJENA PONIŽENJA

0
Nekim slabim dušama se pričinjava da ponos ima preveliku cijenu koja se ne može platiti pa stoga odabiru poniženje i sramotu bježeći od ovih teških obaveza, te žive bezvrijednim životom, uplašeni i uznemireni bojeći se svoje sjenke i svoga odjeka. “Misle da je svaki povik usmjeren njima”, “I naći ćeš ih da su najpohlepniji za životom na ovom svijetu.”

Islamske teme