Šerijatske sudnice Džejšul Fetha u Idlibu (video)

Popularno na sajtu

Medijski odjel Džejšul Fetha, najsnažnije džihadske koalicije u Siriji koja tokom ove godine konstantno napreduje protiv režima, objavio je proteklih dana promotivni video izvještaj o pravosuđu, odnosno šerijatskim sudnicama Džejšul Fetha u gradu Idlibu kojeg je ova džihadska koalicija uspjela zauzeti krajem mjeseca marta ove godine.

U zadnje vrijeme, džihadske skupine ujedinjuju šerijatske sudnice, te je u tom cilju nedavno osnovan Jedinstveni šerijatski sud.

Osim osnivanja jedinstvenih šerijatskih sudova, Džejšul Feth je osnovao i šerijatsku policiju zvanu Hizba koja brine o redu i miru na području koje se nalazi pod kontrolom ove džihadske koalicije.

Čak i prije zvaničnog osnivanja koalicije Džejšul Feth, Džebhetun-nusra je samostalno otpočela sa otvaranjem šerijatskih sudnica u gradovima Salkin, Sermeda, Harim, Darkuš. Više o tome pročitajte ovdje.

Jedna od šerijatskih sudnica Džebhetun-nusre u gradu Sermedi našla se prošlog mjeseca na udari IDIŠ-ovog bombaša, kada je poginulo 6, a ranjeno 13 osoba. Više o tome pročitajte ovdje.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: