Categories:

Sirija: U ramazanu poginulo više od 5 000 ljudi

Objavljeno / ažurirano:

U vremenskom periodu od 18. juna do 16. jula poginulo je 5.026 ljudima od čeka je najmanje 1.220 civila.

Sirijski opservatoriji za ljudska prava čije sjedište se nalazi u Londonu navodi da je u sukobima poginulu 1.665 pripadnika islamističkih grupa kao što su Islamska država i Nusra fronta, te 564 sirijskih boraca koji su bili pripadnici pobunjeničkih frakcija i Jedinice za zaštitu kurskog naroda.

Snage odane sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu izgubile su 775 vojnika i oficira, a stradala su i 642 policajca, 99 prorežimskih boraca i 38 boraca Hezbolaha.

Podsjećamo, Sirija je u građanskom ratu od 2011. godine. Prema procjenama Ujedinjenih naroda život u ratu izgubilo je više od 220.000 ljudi.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme