TEROR NAD DJECOM U POLICIJSKOJ AKCIJI U MAOČI

Objavljeno / ažurirano:

U policijskoj akciji koja je provedena na teritoriji Maoče uhapšeno je i nekoliko maloljetne djece! Naime, djeca koja su bila na vjeronauci u mjestu Rahić bila su nemalo iznenađena kada su im na vrata mesdžida upali brojni pripadnici policije. Borci protiv „terorizma“ su galamom i neljudskim ponašanjem postrojili i pretresli maloljetnike, a zatim su ih ubacili u policijska vozila i odvezli u policijsku stanicu Brčko.

Po svjedočenjima maloljetnika, policije je pokazala svoju „demokratiju i ljudska prava“ udarajući jednog od njih po rukama! Po svjedočenju maloljetnog Jasmina K., koji ima vidne modrice na rukama od udaraca, policajci se nisu zaustavili na tome, nego su mu uputili prijetnje da su ga dobro zapamtili i da će da ga „razbiju“ kada ga sretnu na ulici.

U neljudsko ponašanje spada i prijetnja djeci da će da ih skinu „do gola“!

Zanimljiva je i prijetnja pijanog policajca koju su istraumatizirana djeca dobro zapamtila a koji im je poručio da će da im „odbije bubrege“!

Ispitivanje i teror nad djecom koji je trajao od 04:30 ujutro pa do 16:00 sati uključivalo je unakrsno ispitivanje od strane četvorice policajaca koji su jedno te isto pitanje znali postavljati i po trideset puta.

Interesantno je i to da su policajci ucjenjivali djecu da potvrde optužnice protiv Nusreta Imamovića, inače će roditelji morati da plate od 3 do 5 hiljada KM kazne u slučaju da djeca ne posvjedoče optužnicu!

Poslije ovog nezapamćenog terora nad maloljetnom djecom, među kojom se nalaze i djeca poginulih boraca iz proteklog rata, i oduzimanja ličnih stvari od djece, policija je pozvala roditelje da preuzmu svoju djecu.

Put vjernika

English version here

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme