TEROR NAD DJECOM U POLICIJSKOJ AKCIJI U MAOČI

Objavljeno / ažurirano:

U policijskoj akciji koja je provedena na teritoriji Maoče uhapšeno je i nekoliko maloljetne djece! Naime, djeca koja su bila na vjeronauci u mjestu Rahić bila su nemalo iznenađena kada su im na vrata mesdžida upali brojni pripadnici policije. Borci protiv „terorizma“ su galamom i neljudskim ponašanjem postrojili i pretresli maloljetnike, a zatim su ih ubacili u policijska vozila i odvezli u policijsku stanicu Brčko.

Po svjedočenjima maloljetnika, policije je pokazala svoju „demokratiju i ljudska prava“ udarajući jednog od njih po rukama! Po svjedočenju maloljetnog Jasmina K., koji ima vidne modrice na rukama od udaraca, policajci se nisu zaustavili na tome, nego su mu uputili prijetnje da su ga dobro zapamtili i da će da ga „razbiju“ kada ga sretnu na ulici.

U neljudsko ponašanje spada i prijetnja djeci da će da ih skinu „do gola“!

Zanimljiva je i prijetnja pijanog policajca koju su istraumatizirana djeca dobro zapamtila a koji im je poručio da će da im „odbije bubrege“!

Ispitivanje i teror nad djecom koji je trajao od 04:30 ujutro pa do 16:00 sati uključivalo je unakrsno ispitivanje od strane četvorice policajaca koji su jedno te isto pitanje znali postavljati i po trideset puta.

Interesantno je i to da su policajci ucjenjivali djecu da potvrde optužnice protiv Nusreta Imamovića, inače će roditelji morati da plate od 3 do 5 hiljada KM kazne u slučaju da djeca ne posvjedoče optužnicu!

Poslije ovog nezapamćenog terora nad maloljetnom djecom, među kojom se nalaze i djeca poginulih boraca iz proteklog rata, i oduzimanja ličnih stvari od djece, policija je pozvala roditelje da preuzmu svoju djecu.

Put vjernika

English version here

NOVO NA SAJTU

Islam, priroda

Šutnja i govor

Šutnja je veoma lagana i čovjeku nikakve troškove ne donosi, već ga čuva od mnogih problema i neprijatnih situacija, i odstranjuje od njega mnoge...

Preporučeni sadržaj

Bijela kuća

Mediji: Izrael postavio špijunske naprave u blizini Bijele kuće

Sprave za nadgledanje locirane blizu Bijele kuće u posljednje dvije godine po svoj prilici postavio je Izrael, izjavili su bivši zvaničnici SAD-a za magazin Politico. Sudeći...
Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme