VIDEO: Teror šiitsko-alevijskog režima nad demonstrantima sunijama u Siriji

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Na današnji dan prije mjesec dana u gradu Der'a započela je narodna revolucija u Siriji. Narod je ustao kako bi sa svog vrata skinuo omču tiranije porodice Asad, koja već 40 godina vlada Sirijom.

Sirijski režim je jedan od najrepresivnijih režima ne samo u arapskom svijetu tiranskih diktatura, već i u čitavom svijetu. Poznata je činjenica da je porodični klan Asad koji vlada Sirijom sljedbenik šiitske alevijske sekte, jedne od najgorih sekti koja se pripisuje islamu a koja  Aliju, radijallahu anhu, smatra božanstvom.  

Pokvarena, korumpirana, a nadasve sektaškom mržnjom zadojena, porodica Asad već decenijama teroriše sirijske muslimane sunije. Za svo to vrijeme, porodični klan je dobijao nesebičnu pomoć šiitskog Irana. Tako je bilo decenijama, tako je i danas, kada su muslimani Sirije smogli dovoljno snage da ustanu i zatraže slobodu i najosnovnija ljudska prava.

Više hiljada šiitskih iranskih specijalnih snaga je pristiglo u pomoć sirijskom režimu u gušenju demonstracija sirijskog naroda. Iranski specijalci, obučeni u gušenju pobuna i ideološki „potkovani“ mržnjom prema sunijama, zajedno sa svojim kolegama pripadnicima sirijskog režima, nemilosrdno se obračunavaju sa mirnim demonstrantima. Video snimci torturisanja mirnih demonstranata potresli su svijet i poslali poruku o zvjerskom odnosu šiitske vlasti spram sunija u Siriji i pokazali svu besmislenost i duhovno sljepilo sunitskih lidera koji još uvijek pozivaju u jedinstvo sa šijjama.

U nastavku pogledajte video priloge o odnosu šiitskih specijalaca spram mirnih demonstranata u demonstracijama u Siriji.

Video 1: Šiitski specijalci se iživljavaju nad demonstrantima u petak, 15. aprila 2011.

Video 2: Šiitski specijalci na životinjski način tretiraju ranjenog demonstranta (video objavljen 9. aprila 2011.)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

vjernik, stranac, mudre izreke

Budi na ovom svijetu kao da si stranac ili putnik

Od Ibn Omera, radijallahu anhuma, prenosi se da ga je Allahov Poslanik, alejhi-selam, uzeo za rame i rekao: “Budi na ovom svijetu kao da...

PREPORUČUJEMO