VIDEO: Teror šiitsko-alevijskog režima nad demonstrantima sunijama u Siriji

Popularno na sajtu

Na današnji dan prije mjesec dana u gradu Der'a započela je narodna revolucija u Siriji. Narod je ustao kako bi sa svog vrata skinuo omču tiranije porodice Asad, koja već 40 godina vlada Sirijom.

Sirijski režim je jedan od najrepresivnijih režima ne samo u arapskom svijetu tiranskih diktatura, već i u čitavom svijetu. Poznata je činjenica da je porodični klan Asad koji vlada Sirijom sljedbenik šiitske alevijske sekte, jedne od najgorih sekti koja se pripisuje islamu a koja  Aliju, radijallahu anhu, smatra božanstvom.  

Pokvarena, korumpirana, a nadasve sektaškom mržnjom zadojena, porodica Asad već decenijama teroriše sirijske muslimane sunije. Za svo to vrijeme, porodični klan je dobijao nesebičnu pomoć šiitskog Irana. Tako je bilo decenijama, tako je i danas, kada su muslimani Sirije smogli dovoljno snage da ustanu i zatraže slobodu i najosnovnija ljudska prava.

Više hiljada šiitskih iranskih specijalnih snaga je pristiglo u pomoć sirijskom režimu u gušenju demonstracija sirijskog naroda. Iranski specijalci, obučeni u gušenju pobuna i ideološki „potkovani“ mržnjom prema sunijama, zajedno sa svojim kolegama pripadnicima sirijskog režima, nemilosrdno se obračunavaju sa mirnim demonstrantima. Video snimci torturisanja mirnih demonstranata potresli su svijet i poslali poruku o zvjerskom odnosu šiitske vlasti spram sunija u Siriji i pokazali svu besmislenost i duhovno sljepilo sunitskih lidera koji još uvijek pozivaju u jedinstvo sa šijjama.

U nastavku pogledajte video priloge o odnosu šiitskih specijalaca spram mirnih demonstranata u demonstracijama u Siriji.

Video 1: Šiitski specijalci se iživljavaju nad demonstrantima u petak, 15. aprila 2011.

Video 2: Šiitski specijalci na životinjski način tretiraju ranjenog demonstranta (video objavljen 9. aprila 2011.)

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz