U izraelskom napadu ubijen 21 član porodice dopisnika Al Jazeere iz Gaze

Popularno na sajtu

Zaposlenik Al Jazeere izgubio je 21 člana svoje porodice u izraelskom zračnom napadu na kuću u kojoj su se sklonili u Pojasu Gaze.

Članovi porodice Momina Al Sharafija, dopisnika Al Jazeere Arabic, ubijeni su u srijedu rano ujutro u izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Gaze.

Al Sharafijevi roditelji Mahmud i Amina, njegova braća i sestre i njihovi supružnici, kao i nećaci i nećakinje bili su među ubijenima.

Al Sharafi je rekao za Al Jazeeru da je eksplozivno bure pogodilo kuću, uzrokujući duboki krater u zemlji.

“Niko od posada civilne zaštite nije uspio doći do njihovih tijela”, rekao je.

“Spriječeni smo da se oprostimo od naših voljenih i uskraćeni smo da ih dolično pokopamo.”

Porodice novinara česta meta

Video snimljen nakon napada pokazao je Al Sharafijevog rođaka kako plače dok stoji kraj ruševina kuće koja je bombardirana.

“Čini se da su napali kuću oko 4 ili 5 ujutro. Nismo mogli doći do mjesta događaja dok sunce nije izašlo“, rekao je rođak, dodajući da je nekoliko djece ubijeno.

Al Sharafi je u međuvremenu podijelio sadržaj posljednje glasovne poruke koju mu je poslala njegova majka Amina prije nego što je poginula u bombardiranju.

“Esselamu alejkum. Dobro jutro, Momin. Kako si? Nadam se da si dobro. Kako su tvoja žena i djeca? Kako je tvoje zdravlje? Čuvaj se, sine,” čuje se kako govori u glasovnoj poruci.

“Neka vas Allah iz ovog rata izvuče nepovrijeđene. Čuvaj se. Jako mi nedostaješ, molim za tebe svaki dan. Bog te blagoslovio.”

U izraelskom napadu 25. oktobra ubijeno je nekoliko članova porodice Waela Dahdouha, još jednog dopisnika Al Jazeere Arabic iz Gaze.

Mohamed Abu Al-Qumsan, inženjer za emitiranje u uredu Al Jazeere u Gazi, također je izgubio 19 članova porodice, uključujući oca i dvije sestre, u izraelskim zračnim napadima na izbjeglički kamp Jabalia 31. oktobra.

(AJB)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz