Categories:

U jeku borbe protiv pobunjenika, Indija raspoređuje paravojne snage u Kašmir

Paravojnici će biti prebačeni zračnim putem iz različitih krajeva zemlje da ojačaju operacije protiv pobunjenika.

Objavljeno / ažurirano:

Indijske vlasti rasporedit će 10.000 pripadnika paravojnih snaga u nemirnu sjevernu državu Džamu i Kašmir da ojačaju operacije protiv pobunjenika, prenose mediji.

Odluka da se paravojska pošalje donesena je nakon što se nacionalni savjetnik za sigurnost Ajit Doval vratio iz posjete Kašmiru, nastanjenom većinskim muslimanskim stanovništvom, gdje je razmotrio sigurnosnu situaciju s višim dužnosnicima.

U naređenju ministarstva unutrašnjih poslova kaže se da se dodatne snage raspoređuju da ojačaju “mrežu borbe protiv pobunjenika” te da održe zakon i red, prenosi televizija NDTV.

Paravojnici će biti prebačeni zračnim putem iz različitih krajeva zemlje u tu nemirnu pokrajinu.

Pozivi Al-Kaide

Paravojska se raspoređuje u jeku sigurnosne ofanzive indijskih snaga i poziva vođe Al-Kaide Aymana al Zawahirija borcima da pojačaju napade u regiji.

Indijska vlada nikad nije objavila ikakve brojke, ali po neslužbenim procjenama između 300.000 i 500.000 pripadnika paravojnih i policijskih snaga nalazi se u Džamuu i Kašmiru.

Na sporno himalajsko područje pravo polažu i Indija i Pakistan.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme