Sirija: Propao vojni napad sirijskog režima u Hami i Latakiji

Objavljeno / ažurirano:

Grupa vojnika i militanata sirijskog režima odbijena je pri pokušaju prodora na slobodne teritorije sjeverno od grada Kafr Nabuda u pokrajini Hama, izvijestili su lokalni izvori.

Sirijske islamske snage uspjele su odbiti napad nakon višesatnih borbi uslijed kojih je režim izgubio nekoliko pripadnika i tenk T-55. U odbrani položaja život je izgubio i kapetan Tahir Rahma iz Slobodne sirijske vojske.

Režimske milicije pokušale su napredovati i na frontu Kabana u sjevernoj Latakiji ali je i taj napad osujećen zahvaljujući dobroj odbrani i organizaciji mudžahida.

U međuvremenu, ruska vojska vrši intenzivna bombardovanja gradova Idliba a u posljednjem bombardovanju grada Arihe ubijeno je i ranjeno oko 30 civila.

Udružene islamske i opozicijske snage odgovorile su granatiranjem režimskih položaja na frontu Hakoura u visoravni Al-Ghab.

Izvor: UmmetPress

NOVO NA SAJTU

Ruska vojska

Sirija: Šta je sljedeći potez Rusije u Manbidžu?

Ubrzo nakon što je američka vojska počela povlačenje iz sjeverne Sirije ovog mjeseca Rusija je odmah dovela svoje snage kako bi popunila vakuum vojne...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

islamske fetve

Onaj ko sudi drugim zakonom mimo Allahova je poput onoga ko...

Ko sudi drugim zakonom mimo Allahova, pa makar vjerovao da je Allahov zakon bolji, je mušrik1. Njegovo ubjeđenje da je Allahov šerijat bolji (od...

Islamske teme

Britanac pitao jednog šejha

ibadet za novu godinu

Ibadet uoči Nove godine

Islamski brakvideo

Haram veze i brak