Sirija: Propao vojni napad sirijskog režima u Hami i Latakiji

Objavljeno / ažurirano:

Grupa vojnika i militanata sirijskog režima odbijena je pri pokušaju prodora na slobodne teritorije sjeverno od grada Kafr Nabuda u pokrajini Hama, izvijestili su lokalni izvori.

Sirijske islamske snage uspjele su odbiti napad nakon višesatnih borbi uslijed kojih je režim izgubio nekoliko pripadnika i tenk T-55. U odbrani položaja život je izgubio i kapetan Tahir Rahma iz Slobodne sirijske vojske.

Režimske milicije pokušale su napredovati i na frontu Kabana u sjevernoj Latakiji ali je i taj napad osujećen zahvaljujući dobroj odbrani i organizaciji mudžahida.

U međuvremenu, ruska vojska vrši intenzivna bombardovanja gradova Idliba a u posljednjem bombardovanju grada Arihe ubijeno je i ranjeno oko 30 civila.

Udružene islamske i opozicijske snage odgovorile su granatiranjem režimskih položaja na frontu Hakoura u visoravni Al-Ghab.

Izvor: UmmetPress

Novo na sajtu

Lavovi i bizonvideo

Dvije važne lekcije ummetu iz videa o lavovima i bizonu

Iz video snimka o lavovima i bizonu muslimani mogu naučiti dvije vrlo važne lekcije o ispravnom poimanju vjere i života. Čopor lavova je uspio oboriti...

Preporučeni sadržaj

Ruski zračni napad

Idlib: Dogovor sirijskih vlasti i opozicije za prekid vatre

Uvjetni prekid vatre i okončanje bombardiranja sirijske sjeverozapadne regije Idlib dogovoreno je nakon dvodnevnih pregovora u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. U petak su obustavljeni zračni udari...

Islamske teme