Sirija: Propao vojni napad sirijskog režima u Hami i Latakiji

Objavljeno / ažurirano:

Grupa vojnika i militanata sirijskog režima odbijena je pri pokušaju prodora na slobodne teritorije sjeverno od grada Kafr Nabuda u pokrajini Hama, izvijestili su lokalni izvori.

Sirijske islamske snage uspjele su odbiti napad nakon višesatnih borbi uslijed kojih je režim izgubio nekoliko pripadnika i tenk T-55. U odbrani položaja život je izgubio i kapetan Tahir Rahma iz Slobodne sirijske vojske.

Režimske milicije pokušale su napredovati i na frontu Kabana u sjevernoj Latakiji ali je i taj napad osujećen zahvaljujući dobroj odbrani i organizaciji mudžahida.

U međuvremenu, ruska vojska vrši intenzivna bombardovanja gradova Idliba a u posljednjem bombardovanju grada Arihe ubijeno je i ranjeno oko 30 civila.

Udružene islamske i opozicijske snage odgovorile su granatiranjem režimskih položaja na frontu Hakoura u visoravni Al-Ghab.

Izvor: UmmetPress

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme