Sirija: Zamjenik muftije Asadovog režima dozvolio silovanje muslimanki

Objavljeno / ažurirano:

Zamjenik glavnog muftije sirijskog režima izdao je fetvu u kojoj Asadovim vojnicima dozvolio da siluju žene da bi im se osvetili, njima i opozicionim borcima, prenosi Zaman Alwasl.

Grupe za ljudska prava su izvjestile da je hiljade žena silovano od strane vojnika Asadove vojske, u ratu koji uskoro puni treću godinu. Taj trend bi mogao samo rasti, s obzirom da je zamjenik glavnog muftije izdao fetvu u kojoj je dozvolio silovanje.

U četvrtak, “šejh” Abdurrahman Ali al-Dala (na slici), pomoćnik glavnog muftije sirijskog režima, dao je intervju za Sham FM, radio stanicu koja podržava Asada.

U intervuu, Al-Dala je rekao da vojnici imaju dozvolu da “ožene” neudate i udate žene, sestre i majke pobunjeničkih boraca, bez ikakvog službenog bračnog sporazuma. On je pojasnio da silovanje ima namjeru da kazni (ženu) zbog toga što ne prijavljuju pobunjenike “vladinim snagama”.

Da bi potkrijepio svoje izjavu, “šejh” je naveo da silovanje žena i djevojaka od strane režimskih vojnika dolazi kao “dio njihove borbe protiv pobunjenika”.

Prema svjedočenju koje je uzeto od vojnika i ofcira prije nego što su pogubljeni, silovanje je bilo stalna praksa Asadove vojske, mnogo prije nego što je Al-Dala izdao  ovu”fetvu.”

Sajt na kraju navodi da se ljepše žene navodno odvode višim komandantima, dok su žrtve silovanja  žene muslimanke koje su potpuno pokrivene sa nikabima na licima.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

0
Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija...

Islamske teme