Video: Afganistanski narod slavi povratak talibana i sa počastima dočekuje talibanske borce

Popularno na sajtu

Suprotno, apsolutno suprotno onome što možete vidjeti u globalnim mas medijima, afganistanski muslimanski narod slavi povratak talibana.

Mnogobrojni video snimci koje talibanski zvaničnici objavljuju putem svojih medijskih kanala nedvosmisleno pokazuju radost i oduševljenje afganistanskog naroda zbog nedavnih pobjeda talibana.

Samo jedan od tih video snimaka, objavljen jučer od strane glasnogovornika talibana Zebihullaha Mudžahida, pokazuje veliku masu naroda koji sa ovacijama dočekuje talibane u Zaranju, glavnom gradu provnicije Nimruz.

Drugi video snimak prikazuje ogroman broj ljudi u džamiji kako sa ovacijama uskliču dolasku talibana (Islamskog Emirata) na vlast.

Budete li zapratili izvještaje globalnih medija, uključujući one sa islamskim predznakom, poput Al-Džezire, vidjet ćete potpuno drugačiju sliku, u kojoj ovi mediji kao glas afganistanskog naroda predstavljaju pripadnike šijitske i drugih sekti, demokrate, komuniste, kao i saradnike američkih snaga, koji su godinama služili Amerikance, a koji se sada boje dolaska talibana na vlast. Na taj način, mediji kreiraju lažnu sliku o “zlim talibanima koji će muslimanima rezati glave čim se dokopaju vlasti”.

Međutim, situacija na terenu je suprotna: talibansku zastavu sa ispisanim šehadetom nosi i staro i mlado.

Stari djedo nosi zastavu talibana sa šehadetom
Stari djedo nosi zastavu talibana
Stari djedo sa osmijehom pozdravlja pripadnike talibanskog 313 bataljona Bedr
Stari djedo sa osmijehom pozdravlja pripadnike talibanskog 313. Bedr bataljona

Napomenimo da su gornji video snimci samo kap u moru sličnih sadržaja koji prikazuju slavlje muslimanskog naroda zbog povratka talibana.

(PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz