Afganistan: Američka vojska počinila zločin nad civilima, talibani pregazili vojnu bazu u Heratu

Objavljeno / ažurirano:

Američka bespilotna letjelica ubila je 3 djeteta i teško ranila najmanje 8 civila u distriktu Daman u pokrajini Kandahar, rekli su talibani.

U distriktu Tatemor u pokrajini Maidan Wardak militanti afganistanske vlade izvršili su raciju uz američku zračnu podršku te ubili 7 civila, ranili jednu ženu a jednog civila odveli, rekao je glasnogovornik talibana Zebihullah Mudžahid.

Zalmay Afghan@Zalmay_Afg

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Talibani su sinoć iz odmazde pregazili ključnu afganistansku vojnu bazu u distriktu Ubei u Heratu (video ispod).

Afganistanski mediji tvrde da bi ovo mogao biti povod da se talibani povuku iz mirovnog sporazuma s SAD-om.

”Pozivamo sve afganistanske vojnike da podignu bijele zastave i pridruže se svojoj braći. Ubijte one zapovjednike koji su vas gurnuli u ovo ropstvo nevjernicima”, rekao je talibanski aktivist Sabiq Jihadmal, najavljujući pokretanje proljetne ofanzive.

Izvor: Ummet Press

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme