Američka vojska pada pred mudžahidima kao snažni bik pred slabim toreadorom

Popularno na sajtu

Glavni urednik novina Arapske Vijesti (Arab News) i egipatski pisac, Amer Abdul-Moneim, objavio je studiju u kojoj on predviđa pad američke zle imperije, prenosi Islammemo internet stranica.

Autor naglašava da je veliki broj američkih vojnika ubijen tokom agresije na ove dvije najsiromašnije muslimanske zemlje, koje su pod opsadom i u ratu već decenijama.

“Američka vojska je iscrpila svoju snagu i ne može okupirati neku drugu zemlju, i njihove prijetnje da će okupirati Kuvajt, Pakistan, Sudan i Iran su samo prazne riječi. Američka vojska u Iraku i Afganistanu nije u mogućnosti da se upusti u nove ratove, i oni ništa više ne mogu okupirati, niti sada niti u budućnosti. San Amerike i njihove vojske da zaustavi “napade” u zemljama Mezopotamije i u afganistanskim selima nije se ispunio”.

“Izračuni i dokumenti su u našim rukama. Ratovi u Iraku i Afganistanu su postali najveći gubitak vojne opreme i ljudske snage u američkoj vojsci.

Ništa slično se nije desilo od stvaranja Sjedinjenih Američkih Država. Amerika je izgubila više od 600 000 komada vojne opreme: vojna vozila, armirana auta, džipovi, helikopteri, i kao dodatak svemu tome, više od jednog miliona vojnika i oficira je ubijeno, ranjeno, osakaćeno ili je postalo mentalno bolesno”, kaže Abdel-Moneim.

Autor također kaže:

“Ove cifre mogu impresionirati mnoge ljude. One su također bile iznenađenje i za mene. Ja sam impresioniran velikim brojem informacija koje imamo pred našim očima. Mi počinjemo da razumijemo svijet oko nas. Postaje očigledno da je američka imperija paralizovana i da pati od propadanja”.

U članku se također kaže:

“Da bi ste razumjeli stepen devastacije prouzrokovane američkoj vojsci, fokusirao sam se na obimu gubitaka u opremi i sistemima naoružanja, kao i na smrtnim slučajevima i povredama tokom vojnih operacija. Ekonomska troškovi su ukratko spomenuti, jer je o tome govoreno u prethodnom članku”.

Autor opisuje u detalje karakteristike poraza američke okupatorske vojske, naglašavajući četiri glavne tačke: gubitak opreme i sistema naoružanja, ljudske žrtve, potpuni gubitak u motivaciji ljudstva, i finalno, gubitak letjelica, što vodi ka odbijanju vojske da izvodi borbene operacije.

Na kraju detaljnog članka, autor obezbjeđuje dokumentovane činjenice i izračune.

Autor kaže:

“Da bi imali pravu sliku o tome šta se stvarno desilo sa američkom vojskom i njenim ogromnim naoružanjem u tim ratovima, mi ćemo da je uporedimo sa bikom, čiji su rogovi veliki i snažni.

Izgledalo je da bik može da probode ili čak da ubije bilo koga ko stoji ispred njega. Otpor u Iraku i Afganistanu se može uporediti sa slabim toreadorom, koji se brzo okreće oko bika, ali nikad ne ide ispred njega. A rezultat toga je da on vješto zabada svoje oružije u bikovu slabu tačku, i bik pada na zemlju. Njegovi snažni rogovi ostaju na njegovoj glavi; oni mu nisu mogli pomoći”.

Odjel za nadzor Kavkaz centra

Prijevod: KavkaskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz