Bolesti koje tjera obična čaša vode

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Svaki naš organ, pa i kosti, sadrži manji ili veći postotak vode. Blagotvorno djeluje za  probavu, metabolizam, apsorpciju i prijenos nutrijenata i kisika, održavanje tjelesne temperature i još hiljade funkcija.


“Čim ustanete popijte barem jednu čašu, ne previše hladne vode. Tokom dana, pola sata prije svakog obroka trebalo bi popiti barem dvije čaše vode. To olakšava probavu, hidratizuje organizam i smanjuje glad, pa time i količinu hrane i brzinu konzumacije. Zatim, barem sat i pol nakon jela ne bi trebalo uzimati nikakvu tekućinu jer želudac treba pustiti da probavlja hranu u miru”, objašnjava dr. Mima Georgieva, specijalist internist.
Imajte na umu da djeca nemaju dovoljno razvijen osjet žeđi, a kod starijih osoba s godinama taj mehanizam slabi. Odvikavajte svoju djecu od gaziranih i previše zaslađenih napitaka obojenih umjetnim bojama i aromatizovanih umjetnom aromom. S obzirom na dokazanu ljekovitost i efikasnost limuna, pravite limunadu zaslađenu stevijom, prenosi Net.
Mnoge studije pokazuju kako dugotrajna dehidracija, koje niste ni svjesni, može biti podloga raznim bolestima, od migrene i visokog pritiska pa do žgaravice, reumatskih bolova i širokog niza raznih drugih bolesti, sve do astme i raznih alergija.

(24SI)

Obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO