"Bombaše samoubice hrane omamljujućim prašcima"

Popularno na sajtu

Povećani broj šehidskih operacija na području Kavkaskog Emirata u posljednje vrijeme izazvao je pomutnju u redovima otpadnika i nevjernika. Iako je taktika “čečenizacije konflikta” dala svoje rezultate, Moskva je primorala Kadirova i njegove poslušnike da vode rat protiv vlastitog naroda (prema mudžahidskim izvorima, kadirovski otpadnici su pogubili od 30 do 35 hiljada Čečena) – još nije riješen glavni problem: kako uništiti snage mudžahida ili ih barem dezorganizirati.

Izjava Kadirova od maja kako će uništiti mudžahide za 2 tjedna, a zatim junsko obećanje da će sve biti gotovo za mjesec dana nije dovela do rezultata. Kao i njegove izjave tokom prethodnih godina, bez ikakvih rezultata, kada je Kadirov svaki put obećao da će istrijebiti mudžahide, bilo do Nove godine, bilo do 8. marta, bilo do 23. februara (ruski Dan branitelja domovine), bilo do početka proljeća, ili do početka zime.

Ni sveopća mobilizacija otpadnika, ni zrakoplovstvo i posebne misije specijalnih jedinica nevjernika, niti sirova manipulacija “zarobljenim” i “ubijenim” “generalima i ministrima militanata”, ni ubojstva nekoliko desetina otetih građana hladnokrvno proglašenih “militantima”, ni progoni i ubojstva rodbine mudžahida, ni predstava s pokajnikom “bombašem samoubicom” nisu urodili plodom ovaj put.

Sama činjenica da je Kadirov osobno “vodio akciju” istovremenog hvatanja četiri “bombaša samoubice” u Šaliju, a potom stigao ispitivati “zarobljenog šehida” što je snimljeno i emitirano na TV-u, pokazuje kakva pomutnja vlada u redovima otpadnika. Ovo televizijsko glupiranje osmišljeno od njegovih podređenih jednostavno ne može biti drukčije percipirano.

Dojam da vođe otpadnika ne znaju što učiniti osobito se povećao nakon velikih razmjera šamanskog rituala kojeg je osmislio Kadirov prošlog petka – tzv. “nacionalno vehabitsko prokletstvo”. U skladu s uputama s vrha, osuda vehabizma i terorizma je objavljena u deset čečenskih džamija; “predstavnici zajednice” koji su to izrekli su prikazani na lokalnoj podaničkoj TV.

Nadrealizam onoga što se događa je jasan i razumljiv svima, osim samom Kadirovu. Razočaranje u rezultate politike “čečenizacije konflikta” ne skrivaju ni u Kremlju. To je doseglo takvu razinu da je čak i Putinov poslušnik Medvedev u javnosti kritizirao šefa, objavivši da je situacija na Kavkazu loša.

Nakon toliko godina lažnih izjava o stabilizaciji situacije u Čečeniji i pobjede Rusije zbog primjene Putinove strategije, priznati u javnosti da je gotovo cijeli sjeverni Kavkaz goruća tačka, a ne samo Čečenija, je simbolična odluka Medvedeva. Situacija za Moskvu i njene marionete se čini prijetećom.

Bilo koja nepristrasna analiza događaja u zadnjih nekoliko mjeseci, tokom proljeća i ljeta, jasno pokazuje da je postignuta osnovna moralno-psihološka prekretnica. Iako je prerano govoriti o prekretnici u vojnom smislu, nepobitna je činjenica da su mudžahidi osvojili srca islamske omladine, koja je glavna okosnica sile džihada.

Ova prekretnica je pokrenuta u jesen 2007. (25. ramazana 1428), kada Dokka Umarov proglašava islamsku državu Kavkaski Emirat, utemeljenu na Allahovom zakonu (šeri'atu), a ne na proizvoljnim zakonima ljudi. Mlade generacije muslimana izabiru džihad i mučeništvo na putu Allaha, a ne divlje plesove sufija koji se izmjenjuju s opscenim pokazivanjem u javnosti Kadirovog prijatelja Zvereva, njegove prijateljice Sobčak, “Coca-Cole” i “Klinskoye” piva.

Stoga, očajnički pokušaj Kremlja da promijeni situaciju znači velikih teror “eskadrona smrti”, koji djeluju u okviru različitih legendarnih “snaga na zadatku”, anonimnih “Osvetnika” i raznih jedinica, čija su imena kodirana pomoću svih poznatih slova latinice.

Odgovor pro-moskovskih marioneta na akcije mudžahida, a posebno na šehidske operacije je tipičan. Postajući žrtve vlastite propagande, otpadnici nisu smislili ništa bolje od izjave da su mučenici “degradirane osobe izluđene drogom i psihotropnim tvarima”, koje “Arapi” pretvaraju u zombije koristeći posebne tablete dobivene od SAD-a, Izraela i Velike Britanije” (citiramo Kadirova) .

Kadirovljev partner u zločinu, Jevkurov, istog je mišljenja. Nakon što je doživio pokušaj atentata na sebe, ovaj otpadnik vjeruje da se “bombašima samoubicama ispire mozak pomoću psihoaktivnih tvari”. Jevkurov je zaključio da su mnogi od njih jednostavno ludi. On je to izjavio u intervjuu za novinu “Ruskaja Gazeta” .

“Ti ljudi su ludi … Teško je shvatiti zašto čovjek postaje bombaš samoubica, a posebno tako mlad čovjek… U Čečeniji, kao i susjednoj Ingušetiji, omamljujući prašci se daju u čaj u logorima militanata. Na početku čovjek se osjeća naoko normalno, no s vremenom postaje zombi”, – rekao je Jevkurov novinarima.

Prilično strašna slika se otkriva prosječnom čovjeku – hrabri ruski vojnici i policajci koriste zrakoplovstvo i sve vrste naoružanja u borbi protiv kavkaskih gangstera koji gube razum, izluđeni posebnim pilulama i hipnotičkim drogama (priređenima u SAD-u , Velikoj Britaniji i Izraelu ), izlivenima u obični čaj od strane podmuklih Arapa “Jasira” i “Muhdena”.

Utolivši svoju žeđ otrovanim čajem i gutanjem posebnih tableta, mladići se iz običnih gangstera (terminologija od Medvedeva) transformiraju u “vehabite”, “međunarodne teroriste” ili jednostavno zombije protiv njihove volje, i tako bezumno idu u smrt noseći sa sobom znatan broj “bezazlenih” života “poput nerođene bebe policajaca i vojnika”.

Kavkaz centar

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz