Crna Gora: Klerofašisti iz SPC-a, poručuju: “Selite se Turci” i pjevaju: Leleču Turci, kukaju bule…

Popularno na sajtu

Skandalozne poruke čule su se sa nedavnog okupljanja pristalica opozicije i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Na snimku koji objavljuje CdM vidi se manja grupa ljudi među kojima su sveštenici SPC, šef kabineta bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka CarevićaNikola Jovanović iz Demokratskog fronta, kao i guslar…

Ne bi bilo ništa čudno da nisu zapjevali pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža” u kojoj se poziva na ubijanje Turaka uz veličanje srpstva.

Tekst cijele pjesme glasi:

“Od glave Zete do grada Spuža,
Krvavi lanac vojske se pruža.
Pritisli Srbi turske livade,
Turcima u Spuž zadaju jade.
A serdar Vule s visoke kule,
Džeferdar pali, kukaju bule.
Leleču Turci, kukaju bule,
Oj lele lele, evo ga Vule.
A serdar Janko sa sabljom maše,
Udrite braćo, srpstvo je naše!”

Inače, nije prvi put da se na okupljanjima pristalica SPC i prosrpske opozicije čuje ova pjesma. Ona se pjevala i zimus u Parohijskom domu u Spužu nakon jedne od litija koje su se održavanle u organizaciji SPC u Crnoj Gori u znak prostesta zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Nakon što je opozicija proglasila izbornu pobjedu na izborima održanim u nedjelju, a njihovi lideri Dritan Abazović, Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić, tvrde da manjinama u Crnoj Gori nije ugrožena bezbjednost najnovija dešavanja u više crnogorskih gradova to demantuju.

Jutros su u Pljevljima kamenovane prostorije Islamske zajednice, juče su prijavljeni verbalni i fizički napadi na Bošnjake u tom gradu, u Rožajama i Pljevljima  su ispisani uvredljivi i nacionalistički grafiti  “Polećela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica”,”4S”, “Selite se Turci”… Ulicama crnogorskih gradova vijorile su se trobojke, pjevale pjesme o Draži Mihailoviću, Srbiji, Kosovu…

Iako, Abazovič, Bečić i Kriviokapić pozivaju na smirivanje strasti i uvjeravaju da ničija bezbjednost ne smije biti ugrožena čini se da te apele njihove pristalice ne čuju.

“Događaji koji su se desili u prethodna tri dana alarm su za cijelo društvo da se nacional-šovinistička histerija mora zaustaviti”, poručili su danas iz Bošnjačke strane.

Dešavalo se to i prije izvora, kada su u Beranama osvanuli grafiti sa četnčkim vođama: Dražom Mihajlovićem i  Pavlem Đuruišićem, ispisani na muslimanskim kućama.

Istovremeno se sličan scenario odvijao i u Pljevljima.

Pljevlja: Grafit "Selite se Turci."
Pljevlja: Grafit “Selite se Turci.”

Izvor: CdM

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz