Categories:

COVID-19: Rekordan broj novozaraženih u Izraelu

Objavljeno / ažurirano:

Rekordan dnevni broj novozaraženih koronavirusom zabilježen je u Izraelu u ponedjeljak, na početku sedmice u kojoj počinje nova školska godina, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva.

U ponedjeljak je u Izraelu zabilježeno 2180 novih zaraza koronavirusom, što je najveći dnevni broj od početka pandemije. Škole i vrtići otvoreni su uz mjere restrikcije diljem zemlje, pošto su ljetni odmori završeni.

Dnevni broj zaraza daleko je veći od proklamiranih ciljeva vlade koja je ranije objavila da do početka školske godine želi ograničiti broj novih zaraza na 400 dnevno.

Vlada je najavila da će u gradovima s visokim stopama širenja zaraze, takozvanim ‘crvenim gradovima’, odgoditi početak škole. Prema nekim procjenama ta će mjera utjecati na početak školske godine za oko 140 hiljada djece.

Prema podacima ministarstva zdravstva, u Izraelu je od početka pandemije zabilježen 117.241 slučaj zaraze, a od posljedica covida-19 umrlo je 946 osoba.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

Jekin (čvrsto ubjeđenje) – peti uvjet šehadeta

0
U uvjete ispravnosti riječi tewhida1 spada također i nepostojanje sumnje i ostvarivanje jekina – čvrstog ubjeđenja u ono što zahtjevaju ove riječi2. Kao što...

Preporučeni sadržaj

Afganistan: U Helmandu srušena dva vojna helikoptera, poginulo 10 vojnika

0
Najmanje devet osoba poginulo je u padu dva vojna helikoptera na jugozapadu Afganistana. Dvostruka helikopterska nesreća dogodila se u provinciji Helmand, u distriktu Nave, gdje...

Islamske teme