Kina na muslimanima testira nepoznate i toksične “lijekove” protiv korona virusa

Popularno na sajtu

Stanovnici Xinjianga, sjevernozapadne oblasti Kine u kojoj više od polovine stanovništva čine Ujguri i pripadnici drugih muslimanskih zajednica, prisiljeni su uzimati lijekove uz restriktivne mjere ograničenja kretanja navodno u cilju borbe protiv korona virusa.

Kina je okupirala muslimanski Istočni Turkistan 1949. godine i prozvala ga Xinjiang, što u prijevodu sa kineskog jezika znači nova teritorija.

Pozivajući se na razgovore s pojedinim stanovnicima pokrajine, AP je objavio da regionalne vlasti primjenjuju oštre mjere, uključujući fizičko zatvaranje ljudi u njihove domove, karantin duži od 40 dana, kao i hapšenja onih koji se ne povinuju ovim odlukama.

Mnogi stanovnici ove oblasti su bili primoravani uzimati preparate tradicionalne kineske medicine, čime se, prema mišljenju nekih eksperata, krši medicinska etika, prenosi Beta.

AP je bazirao ovaj izvještaj na bilješkama vladinih organa, objavama na društvenim mrežama i intervjuima s tri lokalna stanovnika koji su bili u karantinu.

Nikada nije potvrđeno da tradicionalna kineska medicina djeluje protiv korona virusa, a jedan od njenih preparata – Kingfej Paidu – ima sastojke koji su zabranjeni u Njemačkoj, Švicarskoj, SAD-u i drugim zemljama, jer sadrže visok nivo toksičnih i kancerogenih materija.

Prema izvještajima, iako nema novih slučajeva zaraze u Xinjiangu, restriktivne mjere u ovoj oblasti su i dalje oštrije nego u drugim dijelovima Kine, tvrdi AP.

Stanje ljudskih prava u Xinjiangu izaziva sve veću zabrinutost i osudu međunarodne zajednice. Sve je više informacija o masovnom pritvaranju Ujgura u “kampove za prevaspitavanje” tj. koncentracione logore.

Nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (Xinjiang) Kina sprovodi školski primjer genocida i terorizma. Među mjerama koje sprovode Kinezi su (klikni na linkove za više informacija): uništavanje i demoliranje na hiljade džamija ili njihovo pretvaranje u štalekafiće i javne ustanove, useljavanje državnog službenika u kuće muslimana, čiji su muškarci odvedeni u koncentracione logore, zabrana i cenzura Kur'ana, borba protiv hidžaba, prisiljavanje muslimana na robovski rad, hapšenje i ubijanje islamskih učenjaka i intelektualaca, te mnoge druge mjere.

Vijesti i članke o kineskom terorizmu i genocidu nad muslimanima možete pratiti na linku ovdje.

Izvor: Agencije

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz