Istraživanje: Loše društvo može izazvati srčana oboljenja ili rak!

Popularno na sajtu


Iako stara narodna kaže da je prijatelje dobro držati blizu, ali neprijatelje još bliže, čini se da sa zdravstvenog stajališta to možda i nije tako pametna preporuka. Naime, prema istraživanjima znanstvenika s UCLA-a, prijateljstva mogu biti od presudnog značaja za vitalnost kao i balansirana prehrana te dovoljno odmora.

Znanstvenici su, naime, otkrili da negativna društvena interakcija (loše društvo) može povećati mogućnost za upale, odnosno toliko oslabiti imunitet da postaje plodno tlo za oboljenja pa čak i ona ozbiljnija poput srčanih oboljenja ili raka.

Tako se u navedenoj studiji objavljenoj u časopisu National Academy of Sciences tvrdi kako je jedan od načina da izbjegnete bolest okružiti se pozitivnim ljudima s kojima niste u nekim natjecateljskim ili zatrovanim odnosima.

Ova studija je samo potvrdila islamski stav o izbjegavanju lošeg društva, te da loše društvo kvari srce.

To su oni od čijeg druženja, ne samo da nema nikakve koristi, ni u vjeri ni ovosvjetskim stvarima, nego se zbog njega gubi i vjera i dunjaluk, ili jedno od njih dvoje.

Ako ovakvi počnu da se sa tobom druže ili da sa tobom u dodir dolaze, njihova zastrašujuća smrtonosna bolest preći će i na tebe.

To su oni koji su grješnici, koji te navode na grijeh, i niti znaju šta pametno reći pa da se od njih okoristiš, niti (znaju) kako treba da slušaju, pa da se oni od tebe okoriste.


Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz