U zadnje tri godine Kina tajno sagradila 268 koncentracionih logora za muslimane

Popularno na sajtu

Za samo tri godine, od 2017. godine do danas, Kina je sagradila 268 koncentracionih logora  za muslimane u provinciji Xinjiang, izviještava Buzzfeed News web portal.


Isti izvor navodi da se u ovim koncentracionim logorima zatvorenici podvrgavaju najsvirepijim mučenjima, a torturama su izložene i žene. Negiranje vjere i slavljenje Komunističke partije i Kine je od svakodnevnih rituala u ovim kineskim kazamatima.

Do sada su mediji mnogo puta izvještavali o kineskim koncentracionim logorima u kojima je zatočeno najmanje dva miliona muslimana Istočnog Turkistana, mahom Ujgura.

Kina je okupirala muslimanski Istočni Turkistan 1949. godine i prozvala ga Xinjiang, što u prijevodu sa kineskog jezika znači Nova teritorija.

Nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (Xinjiang) Kina sprovodi školski primjer genocida i terorizma. Među mjerama koje sprovode Kinezi su (klikni na linkove za više informacija): uništavanje i demoliranje na hiljade džamija ili njihovo pretvaranje u štalekafiće i javne ustanove, useljavanje državnog službenika u kuće muslimana, čiji su muškarci odvedeni u koncentracione logore, zabrana i cenzura Kur'ana, borba protiv hidžaba, prisiljavanje muslimana na robovski rad, hapšenje i ubijanje islamskih učenjaka i intelektualaca, te mnoge druge mjere.

Vijesti i članke o kineskom terorizmu i genocidu nad muslimanima možete pratiti na linku ovdje.

(Buzzfeed News/Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz