U zadnje tri godine Kina tajno sagradila 268 koncentracionih logora za muslimane

Za samo tri godine, od 2017. godine do danas, Kina je sagradila 268 koncentracionih logora  za muslimane u provinciji Xinjiang, izviještava Buzzfeed News web portal.


Isti izvor navodi da se u ovim koncentracionim logorima zatvorenici podvrgavaju najsvirepijim mučenjima, a torturama su izložene i žene. Negiranje vjere i slavljenje Komunističke partije i Kine je od svakodnevnih rituala u ovim kineskim kazamatima.

Do sada su mediji mnogo puta izvještavali o kineskim koncentracionim logorima u kojima je zatočeno najmanje dva miliona muslimana Istočnog Turkistana, mahom Ujgura.

Kina je okupirala muslimanski Istočni Turkistan 1949. godine i prozvala ga Xinjiang, što u prijevodu sa kineskog jezika znači Nova teritorija.

Nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (Xinjiang) Kina sprovodi školski primjer genocida i terorizma. Među mjerama koje sprovode Kinezi su (klikni na linkove za više informacija): uništavanje i demoliranje na hiljade džamija ili njihovo pretvaranje u štalekafiće i javne ustanove, useljavanje državnog službenika u kuće muslimana, čiji su muškarci odvedeni u koncentracione logore, zabrana i cenzura Kur'ana, borba protiv hidžaba, prisiljavanje muslimana na robovski rad, hapšenje i ubijanje islamskih učenjaka i intelektualaca, te mnoge druge mjere.

Vijesti i članke o kineskom terorizmu i genocidu nad muslimanima možete pratiti na linku ovdje.

(Buzzfeed News/Agencije/PV)

Zadnje objave

Islamske teme

Zapratite nas na Facebooku

5,523LikesLikes