Kineska opresija nad ujgurskim muslimanima: Kontrola na ulazu džamije strožija nego na aerodromima, koriste se sistemi za prepoznavanje lica

Objavljeno / ažurirano:

Kineska teroristička vlast decenijama sprovodi neviđenu opresiju nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (istočna kineska pokrajina Xinjiang).

Zadnjih godina ova tortura je dostigla svoj vrhunac. Kineska vlast je odvela nekoliko miliona ujgurskih muslimana u koncentracione logore u jednom od najvećih holokausta 21. stoljeća.

Oni koji nisu odvedeni, uglavnom starije osobe, izloženi su svakodnevnim poniženjima, a ako bi htjeli obaviti namaz, za to je potrebna specijalna dozvola vlasti.

Da ne bi kojim slučajem u džamiju ušao neko kome teroristička vlast nije izdala dozvolu, na džamijske ulaze se postavljaju sistemi za prepoznavanje lica. Kontrola strožija nego na aerodromima!

Na video snimku iznad je džamija Nogaj u Urumčiju, na čijem ulazu se nalazi sistem za prepoznavanje lica.

(DOAM / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme