Kineska opresija nad ujgurskim muslimanima: Kontrola na ulazu džamije strožija nego na aerodromima, koriste se sistemi za prepoznavanje lica

Objavljeno / ažurirano:

Kineska teroristička vlast decenijama sprovodi neviđenu opresiju nad muslimanima okupiranog Istočnog Turkistana (istočna kineska pokrajina Xinjiang).

Zadnjih godina ova tortura je dostigla svoj vrhunac. Kineska vlast je odvela nekoliko miliona ujgurskih muslimana u koncentracione logore u jednom od najvećih holokausta 21. stoljeća.

Oni koji nisu odvedeni, uglavnom starije osobe, izloženi su svakodnevnim poniženjima, a ako bi htjeli obaviti namaz, za to je potrebna specijalna dozvola vlasti.

Da ne bi kojim slučajem u džamiju ušao neko kome teroristička vlast nije izdala dozvolu, na džamijske ulaze se postavljaju sistemi za prepoznavanje lica. Kontrola strožija nego na aerodromima!

Na video snimku iznad je džamija Nogaj u Urumčiju, na čijem ulazu se nalazi sistem za prepoznavanje lica.

(DOAM / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Četvrta epizoda: TAJNE KANDAHARA

0
Četvrta epizoda: Tajne Kandahara. Šta sam doživio u Kandaharu? Ko je upravljao zatvorom u Kandaharu? Brojne i različite metode i načini mučenja. Seksualno zavođenje i uznemiravanje. Susret sa britanskim zatvorenikom.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukobi u Idlibu, pobunjenici granatirali ruske milicije u Kafranbelu, odbijen...

0
U ponedjeljak ujutro, milicije i plaćenici povezani s Rusijom granatirali su nekoliko područja u južnom dijelu Idliba artiljerijom i raketama, što je dovelo do žrtava...

Islamske teme