Dan masakra u Guti se poklapa sa danom paljenja Mesdžidu-l-Akse

Popularno na sajtu

Dvadestprvi august 2013. godine će ostati upamćen od strane muslimana kao dan kada su zločinačke snage Bešara el-Asada izvršile krvavi masakr nad 1.300 nevinih muslimana, najgori od početka sirijske revolucije.

Na isti dan 1969. godine je krvoločni cionistički okupator zapalio Mesdžidu-l-Aksu s ciljem da uništi jedno od najsvetijih mjesta islama. Cionisti su tog dana unijeli velike količine zapaljivih materija u Mesdžidu-l-Aksu, pa ga zapalili, dok su prije toga planski prekinuli dotok vode. Poznato nam je da je tog dana i vatrogasna služba namjerno kasnila. Prilikom ovog zločinačkog čina, zapaljeni su mihrab Zekerijjaa, alejhis-selam, i mimber koji je sagradio Salahuddin el-Ejjubi, veliki muslimanski vojskovođa, nakon oslobađanja Kudsa iz ruku krstaša.

Dok je grad Guta, koji se nalazi u samom predgrađu Damaska, 21. augusta 2013. gorio pod kanonadom raketa s bojevim glavama punjenim hemijskim oružjem, koje su ispaljene od strane zločinačke vojske Bešara el-Asada, obilježavala se u isto vrijeme 44. godišnjica zločinačkog akta – spaljivanja Mesdžidu-l-Akse od strane cionista.

Prenosi se da je tadašnji cionistički premijer, Golda Meir, rekla:

“Nisam mogla da spavam te noći kada je zapaljena El-Aksa jer sam zamišljala da će Arapi navaliti sa svih strana na Izrael. Međutim, jutro je stiglo, a ništa se nije desilo. Tada sam shvatila da možemo da uradimo šta god hoćemo jer su muslimani očigledno uspavani…”

Da li bi onda mogli kriviti monstruma Bešara ako bi citirao Goldu Meir, dok posmatra reakcije muslimanskog svijeta na zločine koje je počinio?

Izvor: Zaman al wasl

Prijevod i obrada: Put vjernika

Prethodni članak
Naredni članak

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz