Categories:

Erdogan: U svakom momentu možemo pokrenuti vojnu operaciju u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako njegova zemlja u svakom momentu može pokrenuti vojnu operaciju u Idlibu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je aktuelna situacija oko sirijskog Idliba, te borba protiv terorističke organizacije FETO.

Erdogan je rekao kako je njegova zemlja odlučna da po svaku cijenu Idlib pretvori u sigurno mjesto.

“U svakom momentu možemo pokrenuti vojnu operaciju u Idlibu”, poručio je Erdogan.

Govoreći o borbi protiv FETO-a, Erdogan je kritikovao one koji žele ublažiti borbu protiv ove terorističke organizacije koja stoji iza pokušaja puča u Turskoj, u julu 2016.

“Oni koji priču o demokratiji, ljudskim pravima i pravdi koriste kako bi ublažili borbu protiv terorističke organizacije FETO, za ovaj narod su jednako opasni kao i sam FETO”, poručio je Erdogan, te nastavio:

“U rastu, jačanju i napredovanju FETO-a u Turskoj može biti svačijeg udjela, ali onaj koji je FETO u ovoj zemlji proglasio terorističkom organizacijom i objavio joj rat sam lično ja i AK Partija.”

Govoreći o navodima o novom pokušaju puča Turskoj, Erdogan je podsjetio da je “ova zemlja doživjela 15. juli i moj narod je, onima koji su izveli pokušaj puča 15. jula, adekvatno odgovorio”.

Prema riječima Erdogana, “oni koji pokušaju nešto slično, višestruko će za to platiti”.

U krakom osvrtu i na situaciju u Libiji, Erdogan je poručio kako Evropska unija nije nadležna za odlučivanje o toj zemlji.

(AA)

NOVO NA SAJTU

Šta se događa kada se pojavi Allahovo svjetlo i muslimani se...

0
Historija nas je naučila da se s pojavom Allahova svjetla, naziranjem buđenja nemarnih i oslobađanjem okova svi nevjernici ujedinjuju protiv muslimana, počinju djelovati na gašenju svjetla, gušenju nade i uništavanju sahve, islamskog buđenja.

Preporučeni sadržaj

Četvrti arapsko – izraelski rat

0
U najsvetijem danu u židovskoj historiji, 6. oktobar 1973. godine, poznatom kao Yom kapor, Egipat i Sirija su pokrenuli istovremene napade na "Izrael". To je...

Islamske teme