Genocid hindu mušrika: Rušenje kuća i zlostavljanje muslimana koji su branili čast Poslanika a.s.

Popularno na sajtu

Aktivisti na društvenim mrežama u Indiji objavili su video snimke koji dokumentiraju različite oblike napada indijske policije na muslimane koji su u petak demonstrirali u znak protesta protiv izjava dužnosnika u kojima je vrijeđan poslanik Muhammed.

Reuters je u nedjelju prenio riječi dužnosnika koji su saopćili da su vlasti u indijskoj državi Uttar Pradesh uhapsile više od 300 ljudi i srušile kuće nekoliko osoba, pod optužbom da su umiješani u prošlosedmične nerede do kojih je došlo nakon što su dužnosnici u vladajućoj stranci iznijeli uvredljive izjave protiv poslanika Muhammeda savs.

Tokom proteklih dana muslimani su izašli na ulice u znak protesta protiv antiislamskih komentara dvojice članova nacionalističke stranke indijskog premijera Narendre Modija Bharatiya Janata (BJP).

Jedan od ovih video snimaka prikazuje indijsku policiju kako brutalno napada više muslimanskih zatvorenika u policijskoj stanici.

Snimak je objavio Shalabh Mani Tripathi, član Zakonodavne skupštine Indije u državi Uttarakhand, pod naslovom “Vraćamo darove pobunjenicima”, aludirajući time na demonstrante koji su učestvovali u demonstracijama prošlog petka, protestirajući protiv izjava dužnosnika indijske vladajuće stranke i hinduističkog vođe kojima se vrijeđa Poslanik.

Somanth Bharti, član Zakonodavnog vijeća u Delhiju, opisao je snimak kao brutalan, rekavši: “Snažno se protivim i osuđujem takve brutalnosti policijskog dužnosnika, a još je veća sramota što aktualni zakonodavac države Uttarkhand nazva to uzvratnim poklonom”.

Sa svoje strane, novinar Alishan Jafri napisao je: “Prava je sramota da se video o mučenju i brutalnosti u pritvoru, koji je objavio vladin dužnosnik, emitira kao rutinska vijest”.

Indijski aktivista Deepali Prabhu komentirao je video rekavši da se ”zakon treba primijeniti na sve koji se upuštaju u bilo kakvu vrstu izravnog sektaškog nasilja. No vidimo li da se to događa u Indiji?”

Rušenje kuća

U sličnom kontekstu, aktivisti su podijelili, na indijskim platformama društvenih medija, video snimke koji dokumentiraju početak policijskog rušenja kuće muslimanske studentske aktivistice Fatime Afreen u gradu Allahabad u državi Uttar Pradesh, na sjeveru zemlje.

Prema pisanju indijskog lista “Siyasat”, vlasti optužuju oca Fatime Afreen da je organizirao i planirao demonstracije koje su izbile u petak u nekoliko indijskih gradova, u znak protesta protiv uvredljivih izjava protiv poslanika Muhammeda.

Aktivistica je prije dva dana objavila apel nakon što su indijske vlasti uhapsile njene roditelje i sestru bez naloga za uhićenje, dok su ostatak porodice obavijestili da moraju napustiti kuću jer će je policija srušiti.

Fatima je saopćila da su snage sigurnosti opkolile njihovu kuću, te kako su muslimanske porodice u gradu Allahabadu, a posebno porodice aktivista, izložene konstantnom maltretiranju i zastrašivanju, kako je rekla.

Veliki broj novinara i aktivista je reagirao, putem indijskih društvenih mreža, na video isječak koji je objavila Fatima, između ostalog i aktivista i novinar Raqib Hameed, koji je napisao: “Ovo je najopasniji državno sponzorirani terorizam koji se može vidjeti igdje na svijetu.”

Indijska aktivistica i odvjetnica Kulpreet Kaur saopćila je kako je ono što je policija učinila, upavši u Fatiminu kuću bez naloga, nečuveno i nezakonito. Fatima još uvijek ne zna gdje se nalaze članovi njene porodice. Ovo nije ništa drugo nego brutalna osveta koja se događa muslimanima.

Novinar Ahmed Khabir je sa svoje strane rekao da je nepravedno pritvaranje porodice aktivistice Fatime Afreen za svaku osudu, dodajući da iskazuju bezuvjetnu solidarnost prema njoj i zahtijevaju hitno oslobađanje njenog oca.

IZVOR: AL JAZEERA I AGENCIJE

Više o hindu terorizmu nad muslimanima čitaj ovdje.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz