Hamasove brigade objavile snimke bombardiranja i uništavanja izraelskih vojnih vozila

Popularno na sajtu

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Islamskog pokreta otpora (Hamas), objavile su snimke na kojima se vidi kako bacaju protivpješadijske bombe na izraelske pješadijske snage istočno od Beit Hanouna, na sjeveru Pojasa Gaze.

Snimci su objavljeni nekoliko sati nakon što je emitiran video koji prikazuje borce Al-Qassama dok uništavaju izraelska vojna vozila istočno od naselja Zaytoun u gradu Gaza.

Kako se vidi na novom snimku, bombu je bacio dron, a potom je eksplodirala među vojnicima izraelske okupatorske vojske. Može se primijetiti da su neki vojnici ostali nepomično ležati na tlu, dok su drugi počeli bježati.

Nije poznato koliko je bilo poginulih ili povrijeđenih izraelskih vojnika u tom napadu.

Brigade Al-Qassam objavile su i snimke koji prikazuju kako njihovi borci uništavaju izraelska vojna vozila i tenkove koji su prodrli u istočni dio naselja Zaytoun, na istoku grada Gaze.

Na video snimku objavljenom u srijedu vidi se nekoliko boraca Al-Qassama dok izlaze iz otvora napadačkog tunela. Borci su nosili ručne raketne bacače Yassin iz kojih su pucali nakon što su zauzeli položaj sa kojeg mogu nanišaniti izraelske tenkove. Gađali su direktno u njih, zbog čega je planula vatra na vozilima.

Na snimku se čuje i glas Al-Qassamovog borca koji govori: „Gospodaru, najvećim Te imenom molimo… Gospodaru, učvrsti nas da svoje mete pogodimo“, prije nego što je ispalio protivtenkovsku raketu.

Na snimku se također pojavljuje i jedan tenk pozicioniran među stablima maslina. Borci vojnog krila Hamasa uspjeli su mu prići, što je očito na snimku, a zatim su ga pogodili protivtenkovskim raketama Yassin uz povike “Allah je najveći“.

Otkako je počela operacija “Potop Al-Aksa”, Brigade Al-Qassam objavljuju ekskluzivne snimke i isječke na kojima se vidi kako borci Hamasovog vojnog krila jurišaju na izraelske kasarne i vojne lokacije, te kako napadaju okupatorske kopnene snage koje prodiru u Pojas Gaze.

Al-Quds brigade su, također, objavile snimke “salve minobacačkih raketa koje su korištene za uništavanje neprijateljskih vozila koja prodiru na jugu i sjeverozapadu Gaze”.

Izvor: Al Jazeera

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz