Hamza ibn Abdilmutalib – Lav Božji i prvak šehida

Objavljeno / ažurirano:

Knjiga Hamza ibn Abdilmutalib – Lav Božji i prvak šehida nam govori o životopisu Hamze ibn Abdilmutaliba, koji je bio jedan od ashaba Allahova Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, i bio je njegov amidža. Od trenutka primanja islama Hamza je svu svoju snagu, moć i sav svoj život posvetio Allahu, dželle šanuhu, i njegovoj vjeri, tako da mu je Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, dao nadimak lav Božji i lav Božjeg Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem. Komandant prve čete muslimana koja je izašla na bojno polje protiv neprijatelja bio je Hamza. Prva zastava koju je Muhammed, sallAllahu alejhi we sellem. Nekom uručio bila je ona uručena Hamzi, radijAllahu anhu. A onog dana kad su se dvije vojske sudarile na Bedru Hamza je pravio čuda.

ID kartica knjige:

Jezik Bosanski
Autor Grupa autora
Broj stranica: 20
Veličina fajla: 1.65 MB
Objavljeno 31.08.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

 

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Hamza ibn Abdilmutalib - Lav Božji i prvak šehida

NOVO NA SAJTU

Rusija blokira dostavu humanitarne pomoći Sirijcima: Tri miliona ljudi bi moglo...

0
Rusija je uložila veto na obnovu mehanizma kojim bi se omogućilo slanje pomoći UN-a tokom još jedne godine, čime je ugrozila oko tri miliona stanovnika Sirije.

Preporučeni sadržaj

Sirija: U Deri ubijeno ili ranjeno 25 pripadnika proruskog Petog korpusa

0
U eksploziji improvizovane eksplozivne naprave (IEN) ubijeno je pet i ranjeno 20 pripadnika proruskog Petog korpusa koji djeluje u Deri, izvijestio je Sirijski obzervatorij za ljudska prava (SOHR).

Islamske teme