RAK CIVILNE DRŽAVE!

Popularno na sajtu

Sloboda! Jednakost! Demokratija! Ova emotivna gesla i parole, koje izlaze iz usta nevjernika, još jedan su od njihovih pokušaja da se postave na poziciju Uzvišenog Allaha, proglašavajući se pri tome gospodarom, kraljem, sudijom, zakonodavcem, predsjednikom, “bogom” – u svom vlastitom deformisanom imidžu. Moderno sredstvo za ostvarenje ovog samodestruktivnog cilja je civilna država.

Zasnovana na odbacivanju Izvora postojanja (Allaha) i šerijata, neophodnih za ljudski opstanak i napredak, civilna država je konstruisana kao sredstvo zaštite nevjernika od suočavanja sa neizbježnom smrću, koju svako živo biće mora okusiti. Kada se odbace Uzvišeni Allah, Njegova poruka i Njegov zakon (šerijat), onda fizička smrt postaje najveći strah i najveća realnost, koju treba izbjeći po svaku cijenu. Očito je da su nevjernici izgubili svako razumijevanje fizičkog života, smrti i života poslije smrti.

Ako analiziramo nevjerničke zakone i njihove civilne države, shvatit ćemo da su oni, u stvari, pokretački motor njihovog uzaludnog izbjegavanja fizičke smrti. To što nevjernici misle da su oni Izvor svog vlastitog stvaranja i da mogu oblikovati sva stvorena bića po svom vlastitom imidžu je samo jedan od dokaza da pate od očigledne mentalne bolesti. Kada se to poveže sa strahom od fizičke smrti i sveopštim naporom da se ona izbjegne, onda se kancerogeni tumor počinje formirati i širiti, da bi na kraju imao utjecaj na sva stvorenja.

U očajnoj nadi da se učine besmrtnima, nevjernici svojim sirovim pokušajima nastoje da civilnim državama pripišu sva svojstva Stvoritelja. Ovo potječe od njihovog psihopatskog vjerovanja da su oni sami sebi Bog. I šta su time postigli? Oni su, na kraju, pretvorili civilnu državu u zatvor na otvorenom, u kojem pokušavaju da se sakriju. A od čega da se sakriju? Svemir, koji je stvorio Uzvišeni Allah, ne može biti stvoren prema njihovom vlastitom imidžu. Sva stvorenja se, u osnovi, pridržavaju šerijata i samo se pokoravaju Izvoru svog postojanja (Allahu). Nevjernici se nalaze u stalnoj opasnosti, koja je prirodna posljedica njihove gluposti i njihovog iskrivljenog ponašanja i djelovanja.

Sve što nevjernici rade kroz svoje civilne države, kao što je donošenje tzv. zakona i regulacija da bi se pokušao anulirati šerijat, rezultira u njihovom strmoglavom padu u vlastite grobove, koje oni pokušavaju očajno da izbjegnu. Njihovi uzaludni postupci se najviše manifestuje kroz:

– donošenje zakona koji su dizajnirani da bi se zaštitila i potaknula destruktivna ponašanja, kao što su: homoseksualnost, sodomija, droga i alkoholizam, zelenaštvo, pornografija, abortus, eutanazija, kockanje, prostitucija, itd.

– pokušaje da se eliminišu šerijatski propisane kazne za zločine.

– postupke u poljoprivredi i prehrambenoj industriji (genetski modificirana hrana, op. PV), koji su učinili hranu u civilnim državama praktično neupotrebljivom za ljudsku konzumaciju.

– razvoj medicinske industrije, koja postoji samo zbog toga što se bolesti i oboljenja, koja čine osnovu civilne države, moraju održavati da bi ove (civilne) države mogle i dalje postojati.

– stvaranje i razvoj globalnih vojnobezbjednosnih snaga, koje pokušavaju da putem terora pokore cijelu planetu, da bi se nevjernici osjećali sigurnijim iza kancerogenih zidova globalnih organizacija vještačkih civilnih država.

– razvoj poslovnih korporacija koje, u civilnim državama, imaju ista prava kao i ljudska bića, što je razultiralo u jednakoj komodifikaciji ljudskih i drugih živih bića i u objektivizaciji svega ostalog.

– pretvaranje vjernika u proizvode institucija od strane civilne države, koji tada polažu račune nevjerničkim autoritetima, a ne Bogu.

– maltretiranje i napadanje muslimana, koji žive u islamskoj državi i svjesno implementiraju šerijat u svojim ličnim i kolektivnim životima (primjer Afganistana, Somalije, Malija…, op.PV).

U osnovi, civilna država nije ništa drugo do groblje za nevjernike. To što nevjernici postaju paranoičniji i očajniji nije nikakav pokazatelj da su konačno u stanju da vide svoje greške. Oni su danas, bez sumnje, u još većem degradirajućem i psihopatskom stanju.

Na kraju će doći do razbijanja iluzija u kojima nevjernici žive jer Uzvišeni Allah koristi svako sredstvo, viđeno i neviđeno, da bi porekao njihove laži. Muslimanima je imperativ da budu što dalje od širka (mnogoboštva) i destrukcije, u koje nevjernici pozivaju.

Muslimani moraju da žive što boljim vjerničkim životom i da što prije shvate blagodati koje će im pružiti islamska država. Kada se desi potpuno buđenje muslimana, kancerogene civilne države će biti neutralisane, izliječene i vraćene u stanje islama.

Autor: Abu Ramadi

Izvor: Shahamat

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz