RAK CIVILNE DRŽAVE!

Objavljeno / ažurirano:

Sloboda! Jednakost! Demokratija! Ova emotivna gesla i parole, koje izlaze iz usta nevjernika, još jedan su od njihovih pokušaja da se postave na poziciju Uzvišenog Allaha, proglašavajući se pri tome gospodarom, kraljem, sudijom, zakonodavcem, predsjednikom, “bogom” – u svom vlastitom deformisanom imidžu. Moderno sredstvo za ostvarenje ovog samodestruktivnog cilja je civilna država.

Zasnovana na odbacivanju Izvora postojanja (Allaha) i šerijata, neophodnih za ljudski opstanak i napredak, civilna država je konstruisana kao sredstvo zaštite nevjernika od suočavanja sa neizbježnom smrću, koju svako živo biće mora okusiti. Kada se odbace Uzvišeni Allah, Njegova poruka i Njegov zakon (šerijat), onda fizička smrt postaje najveći strah i najveća realnost, koju treba izbjeći po svaku cijenu. Očito je da su nevjernici izgubili svako razumijevanje fizičkog života, smrti i života poslije smrti.

Ako analiziramo nevjerničke zakone i njihove civilne države, shvatit ćemo da su oni, u stvari, pokretački motor njihovog uzaludnog izbjegavanja fizičke smrti. To što nevjernici misle da su oni Izvor svog vlastitog stvaranja i da mogu oblikovati sva stvorena bića po svom vlastitom imidžu je samo jedan od dokaza da pate od očigledne mentalne bolesti. Kada se to poveže sa strahom od fizičke smrti i sveopštim naporom da se ona izbjegne, onda se kancerogeni tumor počinje formirati i širiti, da bi na kraju imao utjecaj na sva stvorenja.

U očajnoj nadi da se učine besmrtnima, nevjernici svojim sirovim pokušajima nastoje da civilnim državama pripišu sva svojstva Stvoritelja. Ovo potječe od njihovog psihopatskog vjerovanja da su oni sami sebi Bog. I šta su time postigli? Oni su, na kraju, pretvorili civilnu državu u zatvor na otvorenom, u kojem pokušavaju da se sakriju. A od čega da se sakriju? Svemir, koji je stvorio Uzvišeni Allah, ne može biti stvoren prema njihovom vlastitom imidžu. Sva stvorenja se, u osnovi, pridržavaju šerijata i samo se pokoravaju Izvoru svog postojanja (Allahu). Nevjernici se nalaze u stalnoj opasnosti, koja je prirodna posljedica njihove gluposti i njihovog iskrivljenog ponašanja i djelovanja.

Sve što nevjernici rade kroz svoje civilne države, kao što je donošenje tzv. zakona i regulacija da bi se pokušao anulirati šerijat, rezultira u njihovom strmoglavom padu u vlastite grobove, koje oni pokušavaju očajno da izbjegnu. Njihovi uzaludni postupci se najviše manifestuje kroz:

– donošenje zakona koji su dizajnirani da bi se zaštitila i potaknula destruktivna ponašanja, kao što su: homoseksualnost, sodomija, droga i alkoholizam, zelenaštvo, pornografija, abortus, eutanazija, kockanje, prostitucija, itd.

– pokušaje da se eliminišu šerijatski propisane kazne za zločine.

– postupke u poljoprivredi i prehrambenoj industriji (genetski modificirana hrana, op. PV), koji su učinili hranu u civilnim državama praktično neupotrebljivom za ljudsku konzumaciju.

– razvoj medicinske industrije, koja postoji samo zbog toga što se bolesti i oboljenja, koja čine osnovu civilne države, moraju održavati da bi ove (civilne) države mogle i dalje postojati.

– stvaranje i razvoj globalnih vojnobezbjednosnih snaga, koje pokušavaju da putem terora pokore cijelu planetu, da bi se nevjernici osjećali sigurnijim iza kancerogenih zidova globalnih organizacija vještačkih civilnih država.

– razvoj poslovnih korporacija koje, u civilnim državama, imaju ista prava kao i ljudska bića, što je razultiralo u jednakoj komodifikaciji ljudskih i drugih živih bića i u objektivizaciji svega ostalog.

– pretvaranje vjernika u proizvode institucija od strane civilne države, koji tada polažu račune nevjerničkim autoritetima, a ne Bogu.

– maltretiranje i napadanje muslimana, koji žive u islamskoj državi i svjesno implementiraju šerijat u svojim ličnim i kolektivnim životima (primjer Afganistana, Somalije, Malija…, op.PV).

U osnovi, civilna država nije ništa drugo do groblje za nevjernike. To što nevjernici postaju paranoičniji i očajniji nije nikakav pokazatelj da su konačno u stanju da vide svoje greške. Oni su danas, bez sumnje, u još većem degradirajućem i psihopatskom stanju.

Na kraju će doći do razbijanja iluzija u kojima nevjernici žive jer Uzvišeni Allah koristi svako sredstvo, viđeno i neviđeno, da bi porekao njihove laži. Muslimanima je imperativ da budu što dalje od širka (mnogoboštva) i destrukcije, u koje nevjernici pozivaju.

Muslimani moraju da žive što boljim vjerničkim životom i da što prije shvate blagodati koje će im pružiti islamska država. Kada se desi potpuno buđenje muslimana, kancerogene civilne države će biti neutralisane, izliječene i vraćene u stanje islama.

Autor: Abu Ramadi

Izvor: Shahamat

Prijevod i obrada: Put vjernika

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Post

Post 10. muharrema – dana Ašure

Post ovog mubarek dana ima veliku vrijednost, kao što je u hadisu od Ebu Katade, radijallahu anhu, od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi we sellem: “Za...

Islamske teme