Kazahstan u kandžama domaćeg diktatora i ruskih okupatora

Popularno na sajtu

Kazahstan, centralnoazijska zemlja sa 19 miliona stanovnika, većinski nastanjena muslimanima, decenijama se nalazi u kandžama zlobnog saveza porodice Nazarbajev i Rusije.

Iako je Kazahstan izrazito bogata zemlja naftom i rudama, ipak se njen narod nalazi na ivici siromaštva. Razlog je tagutska vlast koja zgrće bogatstvo za sebe, a narodu daje mrvice, ne bi li ga njima, a uz podršku sile i represije, održao pokornog sebi.

Rusija, kao jedna od najgenocidnijih država naspram muslimana (detaljnije ovdje) u sprezi je sa tagutima koji su zajahali na leđa muslimana u ovoj zemlji. I ne samo u njoj; baš kao što Amerika podržava arapske tagute i diktatore protiv svog naroda, tako Rusija podržava tagute azijskih zemalja protiv svog muslimanskog stanovništva.

Tako, po pitanju zločina protiv muslimana, Rusija i Amerika su dvije strane jedne iste kovanice.

Nakon što se narod pobunio protiv novih “ekonomskih mjera”, koje su u stvari legalizacija pljačke naroda, tagutske vlasti Kazahstana su zvanično zatražile podršku Rusije, koja nije čekala ni 24 sata, a već je poslala svoje okupatorske trupe u ovu muslimansku zemlju. Bio je to dogovor taguta i Rusije, kako bi se dodatno podčinio narod i privolio diktaturi.

Zapravo, bio je ovo zvanični poziv na rusku okupaciju, koja je, kako stvari stoje, već bila isplanirana i prije nereda.

ruske trupe u Kazahstanu
Dolazak ruskih trupa u Kazahstanu, januar 2022.

Na dan džume, tagutski predsjednik Kazahstana je izdao naređuje vojsci da ubija demonstrante bez bilo kakvog upozorenja.

Na isti način kao što i druge tagutije širom svijeta svoj pobunjeni narod nazivaju teroristima, tako i kazahstanski tagut nije odstupio od ovog pravila. Pravilo po kojem ovi diktatori nazivaju nekog teroristom glasi: želiš li pravdu i slobodu, ti si terorista.

A šta li tek bude, ako se muslimani usude pa zatraže da knjiga kojom se sudi među njima u njihovoj zemlji bude Kur'an, a ne raznorazni ustavi napisani ljudskim prkosom Gospodaru?

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz