Dokaz da šijitski Iran stoji iza genocida nad muslimanima Sirije: Sulejmani spriječio ostavku Assada

Komandant elitne iranske jedinice Quds je spriječio sirijskog predsjednika da pobjegne iz zemlje, kaže general Hassan Plarek.

Popularno na sajtu

Iza genocida nad muslimanima Sirije stoji niko drugi nego šijitski Iran, koji regrutira i plaća stotine hiljada šijitskih boraca u Siriji, ali i ruski angažman u Siriji, ovo su vrlo česte izjave sirijskih aktivista i analitičara koji su dobro upućeni u situaciju u Siriji.

Da podsjetimo, nakon narodne pobune i izbijanja demonstracija u Siriji u gotovo svakom gradu i mjestu u Siriji u martu 2011. godine, Sirijska šijitska vlast je represijom pokušala zaustaviti težnje muslimanskog sunijskog naroda Sirije, nakon čega veliki dio vojnika napušta regularnu vojsku i prelazi u borbenu opoziciju.

Opozicijski borci vrlo brzo oslobađaju veći dio zemlje, a već sljedeće godine poduzimaju i akcije oslobađanja Damaska.

Asadova vojska je pred kolapsom, a sam Asad namjerava da pobjegne iz zemlje, čime bi se okončale decenijske patnje sirijskih muslimana koji su od 70-ih godina prošlog vijeka pod diktaturom alevijske šijitske sekte i prodice Asad.

Tada na scenu stupa Veliki Šejtan – Iran, koji šalje najokorelijeg mrzitelja muslimana kojeg ima – Kasima Sulejmanija – da spriječi Asada od nakane da prestane terorisati svoj narod. Pao je dogovor po kome će Asad dopustiti da Iran vodi i finansira rat protiv sunija, dok će Asadova korist biti opstanak na vlasti. Od tada, Bešar el-Asad postaje samo politička figura koja će se pojavljivati u medijima.

Do početka 2013. godine, Iran je zapovijedao sa više od 200 000 šijitskih fanatika iz Irana, Iraka, Libanona, Jemena, čak iz Afganistana i Pakistana. Situacija na terenu se polako okreće u korist šijja, pogotovo nakon što je Iran angažirao Rusiju koja se voljno odazvala pozivu na ubijanje muslimana i koja već ima iskustva sa genocidom protiv muslimana (koja je krajem 90-ih godina i početkom 2000-ih počinila genocid nad muslimanima Čečenije).

Gore navedene činjenice su već dobro utvrđeno štivo koje je poznato svakom sirijskom muslimanu, dok mnogim muslimanima na našim prostorima je zamagljena uloga Irana u genocidu u Siriji.

Da su gornje stavke istina, potvrdio je ovih dana Hassan Plarek – ratni drug ubijenog šijitskog generala Kasema Sulejmanija.

Naime, iranski general Hassan Plarek, bivši čelnik Ureda za obnovu vjerske baštine pri Revolucionarnoj gardi, izjavio je da je Sulejmani spriječio Assada da podnese ostavku i pobjegne iz zemlje, prenosi Anadolija.

U razgovoru za iransku novinsku agenciju Fars, general Plarek je izjavio da je Sulejmani, “ustvari, spasio Siriju”, tj. spriječio da ne padne u ruke njenih građana.

Gul-Ali Babayi, jedan od zapovjednika Revolucionarne garde, u knjizi Poruka riba, napisao je da je situacija u Siriji bila vrlo komplicirana te da je Assad mislio da je sve gotovo, zbog čega je pokušao tražiti azil u Rusiji.

Međutim, na scenu stupa Iran, te putem svojih šijja poduzima mjere koje su vrlo brzo prerasle u školski primjer genocida, kojem svijet danas svjedoči.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz