Iranska revolucionarna garda naoružala 200.000 mladića za borbu protiv sunija u regiji

Objavljeno / ažurirano:

Iranska revolucionarna garda opremila je oružjem gotovo 200.000 mladića u Jemenu, Iraku, Siriji, Afganistanu i Pakistanu, kako bi se “suočili s terorizmom” (čitaj: sunijama, op.PV), kazao je glavni zapovjednik, general major Mohammad Ali Džafari.

Tokom govora na komemoraciji za Irance poginule u Siriji, Džafari je rekao: “Trenutni razvoj događaja u regiji, formiranje Daesha i grupe tekfirovaca, i događaji koji su se desili posljednjih godina krče put za pojavu imama Mehdija (cilja se na šiitskog imama Mehdiju, op.PV), i sada možete vidjeti pozitivne rezultate u spremnosti gotovo 200.000 mladića naoružanih u Siriji, Iraku, Afaganistanu, Pakistanu i Jemenu.”

Dodao je da je “islamska revolucija u Iranu suočena s mnogim prijetnjama i rizicima” te da je ova zemlja pripremila hiljade boraca u Iranu i izvan njega da odbrane ono što je nazvao “osovinu otpora”.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

i znajte da je dzennet tamo

Foto citat: “I znajte da je Džennet tamo gdje sablje sijevaju.”

"O ljudi, nemojte priželjkivati susret s neprijateljem, već molite Allaha da vas sačuva njihova zla, ali, kada se s neprijateljem sukobite, budite strpljivi i...

Preporučeni sadržaj

Operacija Izvor mira

Žestoke borbe turskih i snaga SDF-a za Tel Abyad

Turska vojska vodi žestoke borbe danas protiv pripadnika kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) za kontrolu grada Tel Abyad na sirijskoj strani granice dvije države,...

Islamske teme