Papa napada islam i poziva na borbu protiv Allahove vjere

Popularno na sajtu

Papa Benedikt XVI je pozvao kršćane da se čuvaju od islama, prenosi El-Džezira (Al-Jazeera).

U svom govoru na konferenciji katoličkih biskupa, on je rekao: “Uzdizanje političkog islama na Bliskom istoku postavlja prijetnju kršćanima u Arapskom svijetu, te se stoga moramo zajedno s tim suočiti”.

Benedikt nije prestao sa svojim pozivom na rat protiv islama. U svom govoru prije okupljanja biskupa na Bliskom istoku, on je napao islam, nazivajući ga “lažnim bogoslovljem”, u kojem dominira “teroristička ideologija”.

Dodao je: “…oni očigledno čine nasilje u ime Allaha: Ovo su lažna bogoslovlja koja moraju biti razotkrivena”.

Benedikt je također rekao: “…lažna bogoslovlja posjeduju novac, kojim čovjek postane rob pa se s njim apsolutno manipulira, tako da on pati zbog toga, a ponekad i umire”.

U svom govoru, koji je održan u kontekstu napada na islam, papa je podsjetio na drogu: “Droga koja uništava cijelu Zemlju, i način života koji doprinosi širenju ovog javnog opijata, gdje se brak ne broji a čednost više nije vrijednost”.

Benedikt nije detaljno izložio koja je konekcija islama i droge, koja je prema Šerijatu strogo zabranjena i strogo kažnjiva, te na kojoj bazi papa pokušava da poveže islam sa totalnom demoralizacijom porodice u kršćanskom svijetu i kompletnu degradaciju živog bića, koje dovodi ljude na Zapadu u stanje životinje.

Konferencija biskupa koja će trajati dvije sedmice, i koja će se održati pod sloganom “Jedinstvo katoličke crkve i prisustvo na Bliskom istoku” i u kojoj će učestvovati ministri i eksperti koji će se fokusirati na budućnost kršćana na Bliskom istoku, održati će se ove godine.

Patrijarh koptske katoličke crkve, Anthony Naguib je rekao: “Od 1970. godine, svjedočimo uzdizanju političkog islama u regiji, koji je oštetio kršćanstvo, posebno u arapskom svijetu, te teži da svim građanima nametne islamski način života.”

“Moramo se zajedno suočiti sa ovom prijetnjom” (“prijetnjom” islama), dodao je on.

On je također izjavio da “teškoće na relaciji između kršćana i muslimana generalno se uzdižu onda kada muslimani ne razlikuju između vjere i politike, u toj osnovi, kršćani osjećaju skučenost.”

Voljeli bismo istaći u vezi s ovim da vjera islam jasno naznačava da će “teškoće”, koje je spomenuo kršćanski svećenik, postojati do Sudnjeg dana, a islam je način života i opsežan sistem života koji je uspostavljen od strane Gospodara svjetova, kod koga niko nije privilegovan osim po pobožnosti. Sve druge vjere i ideologije služe samo interesu onih na vlasti, namećući obožavanje stvorenja umjesto Stvoritelja, izmišljajući svoje sopstvene zakone i prakse, što je jasan čin pobune protiv Gospodara svjetova.

Izvor: Kavkaz Centar

Prijevod: KavkaskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz