Kafirski mediji će imama Mehdija označiti kao teroristu

Popularno na sajtu

Neki se ljudi još uvijek pitaju, šta je potrebno učiniti da bi se razumjeli znakovi posljednjeg vremena? Mnogi ne shvaćaju da nemarnost i nebriga prema tim znacima može biti fatalna.

Navešćemo primjer dolaska Imama Mehdija. Kako je spomenuto u mnogim hadisima, Poslanik Muhammed, sallAllahu alejhi ve sellem, nagovjestio je čovjeka koji će biti poslan kao vođa islamskog ummeta u posljednjem vremenu, pred smak svijeta. Ovaj čovjek će zemlju ispuniti pravdom, nakon što će ona biti ispunjena tiranijom i nepravdom. Što znači, on će biti vođa muslimana koji će uništiti vladavinu diktature i uspostaviti hilafet po uzoru na Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem. On će pozvati ljude da ostave moderni paganski sistem, koji je ispunjen nepravdom, i da prihvate islamski sistem, koji je ispunjen pravdom.

“Da je došao posljednji dan ovog svijeta, Allah će ga produžiti i poslati čovjeka od mog potomstva, čije ime je slično mom imenu, i ime njegovog oca je slično imenu mog oca. On će ispuniti svijet sa pravdom, a prije toga će zemlja biti ispunjena sa nepravdom”. (Ebu Davud 9435)

Iz gore pomenutog hadisa, neki učenjaci zaključuju da će se imam Mehdi zvati Muhammed ibn Abdullah, jer je Poslanik sallAllahu alejhi ve sellem rekao da će ime Mehdija biti kao njegovo ime, a ime njegovog oca će biti isto kao ime Poslanikovog oca. Zbog toga palestinski borci imaju slogan koji kaže:

“Hajber, Hajber, o židovi… Vojska Muhamedova će se sigurno vratiti”.

Hajber je ime tvrđave koja je pripadala židovima, a koja je uspješno osvojena i uništena od strane vojske muslimana prije 1400 godina. Palestinci uvijek uzvikuju gore pomenuti slogan da uplaše cionističko židovske snage. Tako se židovi uvijek podsjećaju da, bez obzira koliko njihove tvrđave bile jake, zaista sva ta snaga može biti uništena od strane vojske muslimana, kada bude volja Allaha, Svemoćnog, Najmudrijeg.

Pored toga, islamske snage podsjećaju da će se “snage Muhammeda” definitivno vratiti da se osvete. A termin “snage Muhammeda” aludira na vrijeme prošlosti, na snage sljedbenika Poslanika Muhameda sallAllahu alejhi ve sellem, a u isto vrijeme aludira na buduće vrijeme, na snage sljedbenika Muhammeda ibn Abdullaha, čovjeka koji će jednog dana doći kao Imam Mehdi!

Ako muslimani ne budu imali adekvatno znanje o Imamu Mehdiju, neprijatelji islama mogu promovisati svog imama Mehdija na svjetsku pozornicu. Taj čovjek može tvrditi da se zove Muhammed ibn Abdullah. Kafirski mediji ga mogu ovako promovisati, kao da je on čovjek koji treba da bude vođa islamskog ummeta, a on je lažni Imam Mehdi, koji će zavoditi islamski ummet, posebno mlađe generacije. Tada bi mu muslimani dolazili u skupinama i zaklinjali mu se na vjernost, a on bi zaveo svakog muslimana i odveo ga sa pravog puta.

S druge strane, kada pravi Imam Mehdi dođe, kafirski mediji će ga odmah označiti kao teroristu, ekstremistu i slično. I tada će ga svaki nemarni musliman, ili onaj koji nije nikada proučavao hadise o pojavljivanju i karakteristikama Imama Mehdija, odmah odbaciti, na način kako to i žele kafirski mediji. I na kraju, ne možemo očekivati da će ovakvi muslimani dati prisegu Imamu Mehdiju. Naprotiv, oni će se pridružiti snagama koje su spremne da se bore protiv Imama Mehdija. A Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, je jasno naredio svakom vjerniku, da se pripremi za dolazak Imama Mehdija. I kada njegov dolazak bude jasan, Poslanik nam je naredio da se odmah pridružimo njegovoj vojsci, bez obzira koliko teška bila situacija.

“Kada ga vidite (Imama Mehdija), dajte mu prisegu, čak i ako budete morali puzati preko leda”. (Ibn Madže, 4074)

Kad se znanje muslimana ograniči na informaciju da će se Imam Mehdi zvati Muhammed ibn Abdullah, tada će se neprijatelj lahko poigravati sa tim ograničenim znanjem, i promovisati lažnog Imama Mehdija.

Neupućeni muslimani i oni koji se pripisuju muslimanima, umjesto da slijede pravog Imama Mehdija, slijediće prohtijeve vladajućeg diktatora, koji ima snagu u ovom vremenu fitne. Kada mediji vladajućih diktatora označe pravog Imama Mehdija kao teroristu, tada će naivni među muslimanima za njima ponavljati i prozivati Imama Mehdija teroristom. Zapravo, on će biti ispunjen entuzijazmom, boreći se protiv Imama Mehdija pod izgovorom “rata protiv terorizma”.

Moja braćo, ko god zanemari znakove posljednjeg vremena, on će zaista biti gubitnik. Dan za danom prolazi, dok se znak za znakom niže pred nama. Budite spremni, braćo moja. Učimo dok ima vremena. Nemojmo uzalud živjeti, dok se Sudnji dan približava!

 

Izvor: Prisoner of Joy(originalni članak na indonežanskom napisao Ihsan Tanjung)

Prijevod i obrada: Put vjernika

Napomena: članak je prethodno objavljen 3. avgusta 2012. godine, ali ga zbog njegove aktuelnosti ponovo objavljujemo

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz