Upitan o svoj djeci ubijenoj u Siriji, Asad se nasmiješio i rekao da mirno spava

Objavljeno / ažurirano:

Tokom intervjua za The Sunday Times, zločinac Asad je bio upitan da li spava noću, nakon svih ubistava djece u Halebu i ostalim djelovima Sirije. On se nasmiješio i odgovorio:

“Znam značenje ovog pitanja. Redovno spavam! Spavam, i radim, i redovno jedem, i bavim se sportom.”

Slijegao je ramenima kada je upitan kako se osjeća zbog svih tih ubistava. “Krivica je terorista, i mi govorimo o ratu a ne o milosrđu”, odgovorio je.

“U ratu se uvijek nevini povrijeđuju ili ubijaju. Pa šta raditi? Dajete sve od sebe. Teroristi su još u Halebu i koriste civile kao ljudske štitove.” Na to je dodao: “Ne možemo samo stajati i reći: ‘Nemojte uništavati grad.’ Važniji od grada su ljudi, tako da trebamo dati sve od sebe za njih.”

Međutim, uzimajući u obzir stanje na terenu, svima je jasno ko uništava gradove i ko se “brine” za zaštitu civila.

“Demonstracije su dostigle svoj vrhunac”, dodao je, tvrdeći da Sirijci samo imaju izbora između njega i “ekstremista”. Govoreći o sebi u trećem licu, naveo je da će Zapad biti primoran da prihvati njega: “On je diktator, on ubija ljude, baca barel bombe… Ništa više ne mogu reći o meni.”

Neka su samo ove stvari koje je(i sam priznavši) nabrojao – zar išta više od toga treba reći?!

(Agencije/Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Turska, Pakistan i Armenija zatvorile granice s Iranom zbog korona virusa

0
Turska, Pakistan i Armenija zatvorile su granice s Iranom nakon izvještaja o više smrtnih slučajeva zbog korona virusa u toj zemlji. Zbog naglog porasta broja...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Preporučeni sadržaj

Sirija: Assadova vojska ubila još pet turskih vojnika, uništen turski vojni...

0
Pet turskih vojnika vojnika je ubijeno, a još najmanje pet ranjeno u raketnom napadu Assadove vojske na sirijsku zračnu bazu Taftanaz u Idlibu, svega...
Allahu-ekber-slika

Pouka za onoga ko pameti ima

Islamske teme